De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

21-2-20071DB Inleiding Databases Geert-Jan Houben.

Verwante presentaties


Presentatie over: "21-2-20071DB Inleiding Databases Geert-Jan Houben."— Transcript van de presentatie:

1 DB Inleiding Databases Geert-Jan Houben

2 Pag DB Docent prof.dr.ir. Geert-Jan Houben

3 Pag DB Agenda en contact College: maandag Oefeningen: maandag of donderdag (starten in tweede week) Een afspraak met de docent kan altijd gemaakt worden per of per mobiel. Verder is er in de weken dat er college is spreekuur tussen en (aanmelden vooraf of tijdens college). Buiten die weken zijn er spreekuren die worden aangekondigd op de website van het vak.

4 Pag DB Studiemateriaal "Database System Concepts" (Fifth Edition), van Silberschatz, Korth & Sudarshan, uitgegeven door McGraw-Hill

5 Pag DB Inhoud In principe uit het boek de hoofdstukken 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 15, 16 en 22. Database en informatiesysteem Relationeel model SQL, geavanceerd SQL, andere querytalen E-R model Relationeel database-ontwerp Transacties, concurrency, distributie

6 Pag DB Vorm Tijdens de colleges kennismaken met de theorie en deze ook leren toepassen. Tijdens de oefeningen onder begeleiding van de assistent zelf uitgebreider oefenen in het omgaan met theorie en toepassing. Zelf delen uit het boek lezen als achtergrond. Het wordt sterk aangeraden om daarnaast zelfstandig te oefenen met opgaven voor een optimale voorbereiding op het examen.

7 Pag DB Examen In principe: Schriftelijk examen. Tijdens het schriftelijk examen zal de gehele stof getoetst worden aan de hand van opgaven zoals die ook tijdens de oefeningen en in zelfstudie worden gemaakt.

8 Pag DB Deze Week College: inleiding, hoofdstuk 1 Zelf achteraf hoofdstuk 1 lezen


Download ppt "21-2-20071DB Inleiding Databases Geert-Jan Houben."

Verwante presentaties


Ads door Google