De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Algemene Natuurwetenschappen Module 2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Algemene Natuurwetenschappen Module 2"— Transcript van de presentatie:

1 Algemene Natuurwetenschappen Module 2
HEELAL Algemene Natuurwetenschappen Module 2

2 Groep Taken: Oscar Kanaar - 2 artikelen
- Weblog bijhouden en uploaden/updaten - Powerpoint Jochem Hendrix - 3 artikelen - Powerpoint Thijs v/d Straat - 6 artikelen - Planning Wout Jaspers - 4 artikelen - Wetenschapper Klas & mentor: Oscar Kanaar - Klas V4A - Mentor: Mevr. Machiels Jochem Hendrix - Klas V4B - Mentor: Mevr. Van Bevervoorde Thijs v/d Straat - Klas V4C - Mentor: Dhr. Wieldraaijer Wout Jaspers

3 Hypothese ‘’De enige manier waarop het leven van een ster kan worden beëindigd is door middel van een (super)nova. ‘’

4 Samenvatting Groep Thema Hoofdvraag Deelvraag 1 Deelvraag 2
Oscar Kanaar (V4A), Thijs v/d Straat (V4C), Wout Jaspers (V4B) & Jochem Hendrix (V4B) Thema  Heelal - De levensfasen van een ster Hoofdvraag  Welke vorm houden sterren in als zij sterven? Deelvraag 1  Welke factoren hebben invloed op de levensfasen van een ster? Deelvraag 2  Als sterren sterven, hoe ontstaan zij dan?

5 Rode Draad De rode draad van onze artikelen vind u onder de volgende link:

6 Wetenschapper Door Edwin Hubble was het mogelijk voor de astronomie om nieuwe theorieën te ontwikkelen en oude theorieën te verwerpen; hij bewees dat de nevel die men verspreid in de lucht kan zien met en telescoop in feite andere sterrenstelsels waren en geen deel uitmaakte van onze eigen Melkweg. Dit is van groot belang geweest, want anders hadden een heleboel theorieën die tegenwoordig als algemeen worden beschouwd in de astronomie verworpen kunnen worden, omdat het besef van afstand dan niet goed bekend was. Dit heeft zelfs in bepaalde mate de natuurkunde kunnen beïnvloeden. Ook is zijn ontdekking van het uitdijen van het heelal heel erg belangrijk voor de astronomie; het bewijst hoe klein wij en onze planeet wel niet zijn. Sterker nog, het bewijst ook nog eens dat ons heelal maar groter en groter wordt… non-stop!

7 Conclusie Er zijn veel levensfasen van een ster, die elk een eigen massa hebben en hun eigen eigenschappen en kenmerken hebben. Het leven van een ster begint met het sterven van een andere ster. Het is dus een cirkel. Als een ster sterft komt er een (super)nova, die andere deeltjes in nevels opwekt tot de vorming van nieuwe sterren. Er is dus maar één manier waarop het leven van een ster kan eindigen: door middel van een (super)nova.


Download ppt "Algemene Natuurwetenschappen Module 2"

Verwante presentaties


Ads door Google