De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maandag 15 oktober 2007 zijn we naar Brussel geweest. In de voormiddag hebben we een bezoek gebracht aan Europalia, waar ons de Europese kunstroutes(vanaf.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maandag 15 oktober 2007 zijn we naar Brussel geweest. In de voormiddag hebben we een bezoek gebracht aan Europalia, waar ons de Europese kunstroutes(vanaf."— Transcript van de presentatie:

1

2 Maandag 15 oktober 2007 zijn we naar Brussel geweest. In de voormiddag hebben we een bezoek gebracht aan Europalia, waar ons de Europese kunstroutes(vanaf de 5 de tot de 18 de eeuw) werden uitgelegd en welke invloed dit heeft veroorzaakt. Tijdens de middagpauze kregen we broodjes aangeboden door het Egmontpaleis. In de namiddag hebben we een bezoek gebracht aan het Egmontpaleis. Daar kregen we uitleg over de geschiedenis van Europa. Daarna hebben we een debat gehad met Ivo Belet, beter bekend als ex-nieuwslezer van het journaal.

3 Europalia Europa is verdeeld en heeft verschillende vormen van cultuur. Meestal is dit gebeurd onder invloed van andere culturen en/of godsdiensten.

4 Nikolaas van Leiden, Buste van een op zijn elleboog steunende man. Nikolaas van Leiden, Buste van een op zijn elleboog steunende man. Straatsburg, 1465-1467 Er ontstaat een nieuwe stijl, het beeld is veel levendiger. Nikolaas was de eerste om het introspectieve in het idioom van de beeldhouwkunst om te zetten.

5

6 Discorsi sopra l’antiquita di Roma, di Vicenzo Scamozzi. Discorsi sopra l’antiquita di Roma, di Vicenzo Scamozzi. Venetië, 1583. Het was voor alles de helderheid en begrijpelijkheid waarmee hij de lezer met de geïllustreerde architecturale modellen kennis lieten maken.

7 Kylie veegt haar mondje schoon na een overheerlijk broodje. Laura is aan het genieten van een heerlijke cola. Na een voormiddag aandachtig luisteren naar info over de kunst in Europa hadden we reuzehonger! Door de Europese instellingen werden ons broodjes aangeboden.

8 Diana en Ann-Sophie. Stéphanie.

9 Bram, Elisa, Dimitri, Yoko en Aurélie. Evelyne,Liesbeth, Lien en Steffi

10 Voorstelling van de geschiedenis van Europa!

11 Debat met Ivo Belet

12 Na een vermoeiende dag waarop we veel bijgeleerd hebben over Europa, keerden we terug naar huis.


Download ppt "Maandag 15 oktober 2007 zijn we naar Brussel geweest. In de voormiddag hebben we een bezoek gebracht aan Europalia, waar ons de Europese kunstroutes(vanaf."

Verwante presentaties


Ads door Google