De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

2.8 Je mobieltje, GSM en UMTS-masten

Verwante presentaties


Presentatie over: "2.8 Je mobieltje, GSM en UMTS-masten"— Transcript van de presentatie:

1 2.8 Je mobieltje, GSM en UMTS-masten
Gemaakt door: Kaan, Owen& Dante

2 Inleiding Hoe een microfoon en een luidspreker werken en wat het verschil tussen deze apparaten is? Welke apparaten zenden straling en welke ontvangen straling? Wat is een kooi van Faraday? Wat voor invloed kan een elektromagnetische straling hebben op de gezondheid van mensen? Mening over stralingen De proef

3 Hoe een microfoon en een luidspreker werken en wat het verschil is?
Tegenovergestelde; de een ontvangt de ander zend uit Luidspreker: magneet, spoel en conus 1Door de spoel loopt stroom, die wisselt op de maat van de muziek 2Door de wisselende stroom wordt de spoel een wisselende elektromagneet. De noordpool wisselt op de maat van de muziek van plaats met de zuidpool 3De magneet heeft ook een noord- en zuidpool, daardoor word de spoel wisselend aangetrokken en afgestoten. 4De spoel zit aan de conus vast. De conus wordt dus op de maat van de muziek afwisselend aangetrokken en afgestoten 5De conus gaat op de maat van de muziek bewegen. Deze beweging heet trilling en zorgt voor geluid. De muziek klinkt nu uit de trillende conus Microfoon: magneet, spoel en trilplaatje 1Doordat er muziek tegen het trilplaatje komt gaat dit meetrillen met het geluid. 2Op het trilplaatje is een spoel gelijmd, die gaat trillen. 3De spoel trilt vlak bij de magneet. Door die beweging ontstaat inductiestroom in de spoel, die inductiestroom wisselt op de maat van de muziek. 4De wisselende stroom uit een microfoon kan worden vervoerd naar een versterker. Die versterker versterkt de wisselende stroom zodat die weer naar een luidspreker kan.

4 Straling van apparaten

5 Kooi van Faraday Michael Faraday maakte de kooi van Faraday. De benaming voor een kooivormige constructie van elektrisch geleidend materiaal zoals koper of ijzer. Die zorgen ervoor dat statische elektrische velden niet tot binnen de kooi kunnen doordringen. De kooi bied bescherming tegen bliksem en elektromagnetische straling. Is wel doordringbaar door aardmagnetisch veld. Aardmagnetisch veld= is het magnetisch veld om de aarde heen Ontvangst van radiosignalen is in een kooi van Faraday niet mogelijk.

6 Invloed van elektromagnetisch straling op gezondheid
Dagelijks hebben we te maken met elektromagnetische straling en andere straling. Als we er teveel van krijgen kan het schadelijk zijn voor de gezondheid. Maar we merken er niets van. Radiogolven voelen we op lange tijd niets van maar van röntgen kan je bijvoorbeeld kanker krijgen of soms ook van dood gaan. Dat is het verschil tussen ioniserende en niet-ioniserende straling. ioniserende straling is gevaarlijk, je raakt duizelig, vermoeid en je hebt hoofdpijn niet-ioniserende straling is niet gevaarlijk, zit in zonlicht. 

7 Mening over straling Voor: Zonder straling kan je niet goed met elkaar communiceren op lange afstand. Tegen: Van stralingen kan je ziek worden en zelfs dood gaan.

8 De proef Benodigdheden: papier, karton ,schaar ,koperdraad ,spoel en een losse magneet 1.Vouw eerst van papier een trechter,2. daarom heen maak je van karton een beschermlaag. 3.Dan maak je een buisje, die bevestig je aan de trechter. 4.Daarna doe je het koperdraad eromheen en klaar!

9 Bedankt Bedankt voor het luisteren en jullie aandacht NOG VRAGEN??????


Download ppt "2.8 Je mobieltje, GSM en UMTS-masten"

Verwante presentaties


Ads door Google