De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hartelijk welkom.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hartelijk welkom."— Transcript van de presentatie:

1 Hartelijk welkom

2 Workshop Integriteit Ik ben een integere opsporingsambtenaar
Pierre Santegoeds – BOA-coördinator regio MWB & Michiel van der Sanden unithoofd kabinetszaken

3 Programma Inleiding op integriteit door Pierre Santegoeds
Casussen door Michiel van der Sanden

4 ‘‘Ik zweer (beloof) dat ik mij zal gedragen zoals het een goed buitengewoon opsporingsambtenaar betaamt, dat ik zorgvuldig, onkreukbaar en betrouwbaar zal zijn en dat ik niets zal doen dat het aanzien van het ambt zal schaden’’

5 Casus 1 Je collega Tom komt in zijn vrije tijd regelmatig in een
discotheek waar XTC verhandeld wordt. Hij doet daar niet aan mee, maar jij weet dat er andere collega’s zijn die het ongepast vinden dat Tom daar zijn vrije tijd doorbrengt. JA (groen) Zolang Tom zelf geen XTC gebruikt onderneem ik geen actie wat mijn andere collega’s ook vinden. NEE (rood) Ik vind het niet integer dat Tom zijn vrije tijd op deze wijze doorbrengt, ik zal dan ook zeker actie ondernemen.

6 Casus 2 Ricardo, je naaste collega, is al dertig jaar boa in
hart en nieren. Hij is ook fervent internetter en heeft zijn eigen website. Bezoekers vinden hier allerlei leuke informatie over Ricardo en zijn gezin met ontelbare foto’s. Ook van het werk en de collega’s, want hij is trots op zijn werk als boa. De foto’s van het afdelingsuitje van vorige week staan er ook op. Bovendien staat er een aantal foto’s van het specialistische werk op. Ricardo maakt zich bekend op internet, hij kan immers zelf bepalen wat hij wel en niet wil vertellen. JA (groen) Foto’s van het werkuitje kunnen geplaatst worden op je eigen website. De foto’s van ons specialistische werk zou ik nooit op zo’n manier publiceren. Hierop ga ik actie ondernemen. NEE (rood)Erg leuk dat Ricardo zijn eigen website heeft gemaakt.

7 Casus 3 Jan is een APV-controleur, maar nu even niet, want hij
heeft een feestje. Aan het begin van de avond drinkt Jan fris. Alcohol en het besturen van een motorvoertuig, dat gaat niet samen, vindt Jan. Naarmate de avond gezelliger wordt neemt Jan toch een biertje. Eén biertje worden meer biertjes, maar Jan voelt zich nog prima en rijdt met zijn auto naar huis. JA (groen) Een paar alcoholische drankjes kunnen geen kwaad, als iemand zich nog prima voelt, kan diegene best zelf een motorvoertuig besturen. NEE (rood) Eén alcoholisch drankje vind ik al te veel. Als je een druppel alcohol op hebt mag je geen motorvoertuig meer besturen

8 Casus 4 Je collega, milieucontroleur Jaap, gebruikt de dienstauto niet
alleen voor woon -werkverkeer, maar ook daarbuiten. Dat is niet volgens afspraak, maar Jaap is een loyale en een sociale collega. Bij bijzonderheden en calamiteiten is hij steeds beschikbaar. Nu ontdekt iemand van de administratie dat er maandelijks te veel dienstautoritten worden gedeclareerd. Jij bent op de hoogte dat dit (mede) door de privéritten van Jaap komt. JA (groen) Ik geef Jaap een kans om het zelf te melden bij de administratie, als hij dit niet binnen een week doet, zal ik het aangeven. NEE (rood) Jaap is een goede collega en het zijn niet mijn zaken. Ik houd hierom mijn mond.

9 Casus 5 Ik ben 100% integer JA (groen)
Ja, je bent integer, of je bent het niet NEE (rood) Nee, je kan niet 100% integer zijn

10 Vragen?


Download ppt "Hartelijk welkom."

Verwante presentaties


Ads door Google