De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Openbaar vervoer Te kennen voor de toets.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Openbaar vervoer Te kennen voor de toets."— Transcript van de presentatie:

1 Openbaar vervoer Te kennen voor de toets

2 Twee vormen van vervoer
Particulier vervoer of privé vervoer Openbaar vervoer

3 Particulier vervoer Voorbeelden: Fiets Bromfiets Auto Step Quad

4 Openbaar vervoer Voorbeelden: De bus ( De Lijn) De trein ( de nmbs)
De tram De metro Taxi Vliegtuig

5 Gewoon lezen, NIET leren!

6 De lijn

7 Soorten tickets Buzzypass
Dit vervoerbewijs koop je aan indien je vaak met de bus reist en als je jonger bent dan 25 jaar. Je kunt er onbeperkt mee reizen op alle bussen en trams van De Lijn in Vlaanderen en Brussel. Omnipass Dit vervoerbewijs koop je indien je vaker met de bus reist en als je ouder bent dan 25 jaar. Je kunt er onbeperkt mee reizen op alle bussen en trams van de Lijn in Vlaanderen en Brussel. Lijnkaart Dit vervoerbewijs wordt in de lijnwinkels en door de busbestuurders verkocht tegen een door jou zelf te kiezen prijs (€ 7.50 tot € 20). Per verplaatsing wordt er per persoon de prijs van het aantal doorkruiste zones afgehouden. Groepsbiljet Indien je met een groep van 5 tot 44 personen reist, kun je dit vervoersbewijs aankopen. De prijs hangt af van het aantal zones en het aantal personen dat meereist. Sms - ticket Dit vervoersbewijs koop je via je gsm. Biljet Wie bijna nooit de bus neemt, koopt dit biljet aan bij de busbestuurder. De prijs hangt af van het aantal zones die je aflegt. Dit vervoerbewijs geldt slechts voor 1 persoon. Dagpass Met dit vervoerbewijs kun je op één dag onbeperkt ritten maken voor een vaste prijs.

8 Tips voor de reiziger ( regels)

9 De nmbs De GO – pass Met een Go Pass heb je een ticket dat voor 10 ritten geldig is. Elke keer je een rit maakt met de trein, vul je één regel van dit biljet in. Dit biljet mag je alleen kopen als je jonger bent dan 26 jaar.

10 Hoffelijkheid op de trein
Wat is belangrijk? Toon spontaan je treinticket aan de controleur als je hem ziet naderen Gooi je afval in de vuilnisbak Laat de mensen eerst afstappen alvorens jij opstapt Stoor je medepassagiers niet door te luide muziek, luid praten of andere dingen Draag gepaste kledij en zet je voeten niet op de zetels Zet je zak of andere spullen op je schoot, zo kan er nog iemand naast jou zitten


Download ppt "Openbaar vervoer Te kennen voor de toets."

Verwante presentaties


Ads door Google