De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Taizé diensten in Elburg Commissie Vorming & Toerusting

Verwante presentaties


Presentatie over: "Taizé diensten in Elburg Commissie Vorming & Toerusting"— Transcript van de presentatie:

1 Taizé diensten in Elburg Commissie Vorming & Toerusting
Taizé diensten in Elburg Commissie Vorming & Toerusting Hervormde Gemeente Elburg

2 Wat is Taizé? Taizé is een plaats in Frankrijk waar honderduizenden jongeren uit alle werelddelen komen bidden en zich voorbereiden om vrede, verzoening en vertrouwen onder de mensen te bevorderen. In Taizé vindt drie keer per dag gemeenschappelijk gebed plaats. Kenmerkend voor het gebed zijn de ‘liederen uit Taizé’. Zij bestaan uit een eenvoudige zin die vaak herhaald wordt. In verschillende talen brengen zij een belangrijke gedachte tot uitdrukking, die snel begrepen wordt.

3 Taizé in Elburg Wij willen mensen de gelegenheid bieden om dichter bij huis een Taizé dienst bij te wonen. De diensten vinden plaats op een doordeweekse dag. In de drukte van alledag brengen deze diensten innerlijke rust en bezinning. De Taizé diensten worden gehouden op de manier zoals dat in Taizé gebruikelijk is: teksten uit de bijbel, stilte, gebed en muzikale ondersteuning.

4 De eerste Taizé dienst zal plaatsvinden op:
Waar en wanneer? De eerste Taizé dienst zal plaatsvinden op: woensdagavond 23 januari 2008 om uur in het koor van de Grote Kerk te Elburg. Taizé streeft ernaar verzoening te brengen onder christenen. Iedereen is van harte welkom.

5 Contact Wilma Lipke Westerwalstraat 67 8081 CB Elburg 0525-685379
Contact Wilma Lipke Westerwalstraat 67 8081 CB Elburg Charissa Roozeboom Oosterwalstraat 9 8081 GH Elburg Grote of St. Nicolaaskerk Zuiderkerkstraat 1 8081 CJ Elburg


Download ppt "Taizé diensten in Elburg Commissie Vorming & Toerusting"

Verwante presentaties


Ads door Google