De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gevolgen van de Warmtewet voor uw corporatie Nijmegen, 31 januari 2013.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gevolgen van de Warmtewet voor uw corporatie Nijmegen, 31 januari 2013."— Transcript van de presentatie:

1 Gevolgen van de Warmtewet voor uw corporatie Nijmegen, 31 januari 2013

2 Inhoudsopgave  Wat houdt de Warmtewet in?  Wat is de huidige stand van zaken?  Hoe kan uw corporatie zich gedegen voorbereiden op de Warmtewet?  Meer informatie?

3 Wat houdt de Warmtewet in?  Initiatief van de Tweede Kamer.  Doel: bescherming van consument tegen: te hoge energietarieven; onacceptabele storingen; niet-transparante leveranciers.  Wet geldt voor stadverwarming en kleinschalige netten (o.a. blokverwarming, warmtepompen en WKO’s).  NMa gaat toezicht op naleving Warmtewet houden.

4 Wat zijn de gevolgen van de Warmtewet voor uw corporatie?  Uw corporatie wordt gezien als warmteleverancier.  Uw corporatie moet aantonen dat de gebruikers geen hogere prijs voor warmte betalen dan iemand met een HR 107-combiketel (het ‘niet-meer-dan-anders- principe’, NMDA).

5 Wat is de huidige stand van zaken?  De Warmtewet is nog niet ingevoerd.  Het wetsvoorstel wordt op 5 februari 2013 besproken in de Tweede Kamer.  Invoering lijkt binnen afzienbare tijd dus een feit te zijn.

6  Voorsorteren op de Warmtewet  Welke installaties vallen onder de Warmtewet?  Is uw woningcorporatie vergunningsplichtig?  Zijn de energiekosten niet-meer-dan-anders (NMDA)?  Extra administratieve handelingen  Fiscale aspecten (btw)  Administratieve overweging DAEB en niet-DAEB  Matchability zoekt dit graag voor u uit!

7  Welke vragen roept de Warmtewet op?  Welke scenario’s zijn denkbaar als de kosten boven het NMDA-principe uitkomen?  Hoe worden de energiekosten na invoering van de Warmtewet afgerekend? In hoeverre kan dat nog via de servicekosten?  Maakt levering van koude ook deel uit van de Warmtewet?

8  Meer informatie?  Stuur een e-mail naar info@matchability.nlinfo@matchability.nl


Download ppt "Gevolgen van de Warmtewet voor uw corporatie Nijmegen, 31 januari 2013."

Verwante presentaties


Ads door Google