De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

6 Voedselrelaties in de natuur. Oplossingen 1.De habitat van de merel is het struikgewas 2.Niet-groene organismen zijn afhankelijk van producenten omdat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "6 Voedselrelaties in de natuur. Oplossingen 1.De habitat van de merel is het struikgewas 2.Niet-groene organismen zijn afhankelijk van producenten omdat."— Transcript van de presentatie:

1 6 Voedselrelaties in de natuur

2 Oplossingen 1.De habitat van de merel is het struikgewas 2.Niet-groene organismen zijn afhankelijk van producenten omdat ze zelf geen voedsel kunnen opbouwen 3.De reiger is een consument van de derde orde

3 Oplossingen 4.90% van het opgenomen voedsel gaat verloren doordat het wordt verbruikt en omgezet in warmte en energie 5.Voor het kweken van een kip van 1 kg was er 10 kg maïs nodig.

4 6.Eenvoedselpiramide ontstaat als men de biomassa’s uit elke trap van de voedselketen als een blokje voorstelt en die op elkaar stapelt Oefening (klik hier)

5

6 7.Een voedselweb ontstaat als men meerdere voedselketens, die gemeenschappelijke elementen bevatten, in een schema bij elkaar brengt ?

7 8.A

8 8.B Eenoogkreeftjes, watervlooien, mosselkreeftjes, zoetwaterkreeftjes, vlokreeftjes, karperluizen. en zoetwaterpissebedden.

9 9. graan  muis  buizerd graan  muis  uil graan  muis  vos graan  duif  buizerd graan  duif  mens graan  fazant  mens graan  fazant  vos graan  fazant  buizerd

10 11.Concurrentie in een biotoop ontstaat als individuen eenzelfde territorium willen innemen 12.Een populatie bestaat uit individuen van eenzelfde soort (kunnen voortplanten én vruchtbare nakomelingen hebben) in eenzelfde biotoop 13.De draagkracht van een biotoop is overschreden als er meer voedsel verbruikt wordt dan er wordt bijgeproduceerd. 14.Emigreren is het uitwijken van dieren uit een biotoop. Immigreren is het inwijken van dieren in een biotoop

11 15.Predators kunnen het makkelijkst zieke en oude dieren vangen zodat de gezonde overblijven 16.Zelfregulatie


Download ppt "6 Voedselrelaties in de natuur. Oplossingen 1.De habitat van de merel is het struikgewas 2.Niet-groene organismen zijn afhankelijk van producenten omdat."

Verwante presentaties


Ads door Google