De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Enkele weetjes Hoe stel ik een router in als access point

Verwante presentaties


Presentatie over: "Enkele weetjes Hoe stel ik een router in als access point"— Transcript van de presentatie:

1 Enkele weetjes Hoe stel ik een router in als access point
modem Router switch…….. Enkele weetjes Hoe stel ik een router in als access point

2 Chassisnummers en Nummerplaten
Het MAC-adres (Media Access Control) Een MAC-adres is een uniek identificatienummer dat aan een apparaat in een ethernet-netwerk is toegekend. MAC staat voor "Media Access Control" en wordt ook wel hardware-adres genoemd. Het zorgt ervoor dat apparaten in een ethernet-netwerk met elkaar kunnen communiceren. Vrijwel ieder netwerkapparaat heeft een vast, door de fabrikant bepaald MAC-adres. MAC-adressen zijn alleen lokaal relevant, zodra een datapakket een router passeert verandert zowel het bron- als bestemmings-MAC-adres. Het MAC-adres wordt meestal in hexadecimale vorm aangeduid, bijvoorbeeld 00:0C:6E:D2:11:E6. In deze door de IEEE 802-standaard bepaalde nummering (MAC48) zijn er unieke mogelijkheden (dus bijna net zoveel als onze staatsschuld)…. Dit is dus te vergelijken met het chassisnummer van een auto Meer info:

3 Dan nu de nummerplaat IP adres.. (Internet Protocol)
is een adres waarmee een NIC (network interface card of controller), of in het Nederlands 'netwerkkaart', van een host (PC) in een netwerk eenduidig geadresseerd kan worden binnen het TCP/IP-model (Transmission Control Protocol / internetprotocol), de standaard van "het" internet. Het oude systeem is het IPv4 systeem en kan IP-adressen geven Het nieuwe systeem IPv6 kan adressen geven (zou dus voldoende moeten zijn voor de komende 5 jaar). Als gewone gebruiker wordt ons IP adres meestal dynamisch door onze provider toegekend. Het IP adres dat we van onze provider krijgen wordt toegekend aan de ingangspoort van de router waar we mee verbonden zijn aan het internet Meer Info:

4 Met wat zijn we verbonden aan het internet
Normaal starten we met de modem (MOdulator/DEModulator) Dit kan een apart toestel zijn of het is geintegreerd in een totaal toestel Kan ook een kaart zijn voor in de PC De modem is het toestel dat de data aangeboden via telefoondraad of kabel omzet naar de data die door een router of PC verder kan behandeld worden. Dus uit de modem komt een WAN aansluiting (Wide Area Network) In een geintegreerd toestel is deze WAN niet altijd zichtbaar, omdat een interne router daar op volgt.

5 De router met of zonder Wireless gedeelte
Routeren betekent netwerkverkeer geleiden.. Vandaar de naam router is een apparaat dat twee of meer verschillende computernetwerken aan elkaar verbindt, met aan de ene kant meestal de WAN aansluiting (dus de uitgang van een modem) en aan de andere kant meerdere (4… 8….) LAN aansluitingen (Local Aray Network). Het is dus de overgang tussen het internet (WAN) en het thuisnetwerk (LAN) Wat zijn dan de extra benodigde functies van een router firewall om in een eerste beveiliging te voorzien DHCP-server, (Dynamic Host Configuration Protocol ) zodat computers hun intern IP-adres van de router krijgen NAT (Network Address Translation ), zodat meerdere apparaten aan een verbinding met maar een IPv4-adres aangesloten kunnen worden, zoals meestal bij kabel- en ADSL-modems het geval is Optioneel kan er ook nog een USB aansluiting zijn om een printer of harde schijf in het netwerk te hangen. Tegenwoordig is er ook de mogelijkheid om telefonie over het internet te doen, maar deze aansluiting behoort niet echt tot het router gedeelte

6 Wireless gedeelte in een router
Op een van de (interne) LAN uitgangen van de router is een wireless omvormer geplaatst. Dus voor de router is dit een aansluitpunt zoals de bekabelde. Alleen zal het wireless gedeelte bij verbinden over een exta mogelijkheid tot beveiligen beschikken. ( ) Tegenwoordig is de WPA2 (Wi-Fi Protected Access ) standaard de meest gebruikte. Er is dus een sleutel (of key) nodig om de verbinding tot stand te brengen.

7 Een switch is in simpele termen een stekkerverdeeldoos, maar is toch een iets slimmer apparaat. Een switch is zelflerend, en onthoud welke poorten met elkaar aan het praten zijn, waardoor botsingen (collisions) worden vermeden en dus het data verkeer over de lijn sneller verloopt. Een moderne switch bepaald zelf wanneer er een crossoververbinding nodig is en wanneer een rechtdoor verbinding. Meer info…

8 Wat hebben we nu Wireless Met WPA2 beveiliging LAN poort Modem Router
Vormt kabel of ADSL signaal om naar WAN Router Met FireWall DHCP server NAT server Internet WAN Kan via kabel Of ADSl of….. LAN USB Dit gedeelte van de router Is eigenlijk een switch

9 Hoe stel ik een router in als access point
Aangezien er meerdere mogelijkheden zijn en dit een vrij uitvoerige uitleg is De uitleg op deze site is zo compleet en duidelijk, dat dit niet is te verbeteren.


Download ppt "Enkele weetjes Hoe stel ik een router in als access point"

Verwante presentaties


Ads door Google