De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Module verbandleer & kleine ongevallen 10-7-20141 Het stompverband Een stompverband is een speciale uitvoering van een wonddrukverband. In eerste instantie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Module verbandleer & kleine ongevallen 10-7-20141 Het stompverband Een stompverband is een speciale uitvoering van een wonddrukverband. In eerste instantie."— Transcript van de presentatie:

1 Module verbandleer & kleine ongevallen 10-7-20141 Het stompverband Een stompverband is een speciale uitvoering van een wonddrukverband. In eerste instantie bloed een wond bij een afgerukt lichaamsdeel niet zo erg, de bloedvaten zijn samengetrokken. Later kan alsnog een ernstige uitwendige bloeding ontstaan omdat de bloedvaten zich weer verwijden.

2 Module verbandleer & kleine ongevallen 10-7-20142 Als de bloeding door een dekverband niet tot staan gebracht kan worden, leg je een stompverband aan. Het slachtoffer moet je laten liggen.

3 Module verbandleer & kleine ongevallen 10-7-20143 Het stompverband wordt als volgt aangelegd: Leg een snelverband om de stomp. Leg dit met enkele slagen van de zwachtels vast.

4 Module verbandleer & kleine ongevallen 10-7-20144 Pak de stomp in met synthetische watten. Deze moeten het geheel ruim bedekken.

5 Module verbandleer & kleine ongevallen 10-7-20145 Bevestig het geheel met een stevige zwachtel, bij voorkeur een ideaalzwachtel. Leg het begin van de zwachtel tegen de voorkant van de stomp, een flink stuk voorbij de wond. Leg de zwachtel over het midden van de stomp naar de achterzijde.

6 Module verbandleer & kleine ongevallen 10-7-20146 Breng de zwachtel weer naar de voorkant en leg deze slag iets links van de vorige. Vervolg deze handelingen totdat de watten op de stomp volledig bedekt zijn. Trek deze slagen krachtig aan.

7 Module verbandleer & kleine ongevallen 10-7-20147 Leg de zwachtel schuin omhoog en draai de rest van de zwachtel om de stomp in de richting van het lichaam. Zorg ervoor dat de synthetische watten aan de romp zijde uitsteken. Leg het geheel vast met een verbandklemmetje of een stukje kleefpleister

8 Module verbandleer & kleine ongevallen 10-7-20148 Vergeet hier niet: Steun en rust te geven. Het afgerukte lichaamsdeel steriel in te pakken Het ingepakte lichaamsdeel te koelen zodanig dat dit niet nat wordt. Geef het lichaamsdeel mee naar de professionele hulp.


Download ppt "Module verbandleer & kleine ongevallen 10-7-20141 Het stompverband Een stompverband is een speciale uitvoering van een wonddrukverband. In eerste instantie."

Verwante presentaties


Ads door Google