De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Les 3.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Les 3."— Transcript van de presentatie:

1 Les 3

2 Huiswerk bespreken In duo’s  Geen antwoord? Formuleer alsnog een antwoord. Welke vraag vond je lastig? Voor welke vraag kon je je moeilijk motiveren? Hoe komt dat?

3 Nieuws van de week Detentie kritische Egyptische blogger verlengd door leger

4 Noord-Koreanen in vrij Libië hoeven van Kim Jong-il niet meer thuis te komen Sacha Kester − 13/11/11, 17:03 Libiërs vieren feest nadat ze horen dat Kaddafi is omgekomen. © reuters Eenmaal terug in Noord-Korea zouden ze de rust wel eens kunnen verstoren met opruiende verhalen over volksopstanden. Daarom heeft Kim Jong-il, de leider van het land, besloten dat Noord-Koreanen die in Libië werkten, niet meer naar huis mogen komen. © afp Nieuws over de opstanden in de Arabische wereld heeft de bevolking van het gesloten land praktisch niet bereikt, en uit deze ban blijkt dat Kim Jong-il dat zo wil houden. Volgens Zuid-Koreaanse kranten zou de leider zich er zorgen over maken dat de Arabische lente zijn onderdanen ook op rare ideeën brengt. Een kleine 200 Noord-Koreanen zijn nu gestrand in Libië, meldt de Huffington Post. Het gaat om artsen, verpleegsters en ingenieurs die naar Libië waren gestuurd om harde valuta voor het moederland te verdienen. Paria Kim Jong-il wordt over praktisch de hele wereld als een paria beschouwd, maar Kaddafi was bereid om deze internationale concensus te negeren. Noord-Koreaanse beambten die zich in Tunesië en Egypte bevinden, hoeven volgens het Zuid-Koreaanse Yonhap News Agency ook niet meer naar huis te komen.

5 Politieke stromingen Ideologie Conservatief – Progressief
Links – Rechts Liberalisme Socialisme Confessionalisme

6 Politieke partijen

7 WB blz 78, vraag 14 Een ander woord voor conservatief is vooruitstrevend Linkse partijen komen vooral op voor het belang van werkgevers Socialisten zijn voor een vrije markteconomie De econoom Marx was een van de belangrijkste liberalen De grootste christendemocratische partij is de ChristenUnie Linkse partijen willen dat de overheid zich passief opstelt.

8 Les 4

9 WB blz 76, vraag 12: Links of rechts?
Eigenaren van woningen moeten zelf kunnen bepalen hoeveel huur ze vragen Meer asfalt is de beste bestrijding van files Meer cameratoezicht op veemarkten en slachterijen om dieronvriendelijke praktijken te voorkomen De superwinsten van grote concerns behoren aan de staat te worden overgedragen

10 Leerlingen moeten waar mogelijk mee kunnen beslissen over de opzet van hun eigen opleiding
Topbestuurders zijn hun miljoenensalaris meer dan waard Om de werkgelegenheid te verbeteren moeten de minimumlonen verlaagd worden en op den duur zelfs afgeschaft worden Goedkoop openbaar vervoer is de beste oplossing voor het fileprobleem

11 Wie meer verdient, moet meer premie betalen voor de zorgverzekering
Er moet een vlaktaks komen: iedere burger betaalt 25 procent inkomstenbelasting De dubbele nationaliteit moet worden afgeschaft Een schoon milieu is belangrijker dan economische groei Geweld tegen hulpverleners, zoals ambulancepersoneel, moet zwaarder worden gestraft.

12 Les 5


Download ppt "Les 3."

Verwante presentaties


Ads door Google