De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Naar het heelal kijken en dingen in perspectief zien kan misschien helpen! Hier volgt een beetje astronomie om je te helpen dit in perspectief te plaatsen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Naar het heelal kijken en dingen in perspectief zien kan misschien helpen! Hier volgt een beetje astronomie om je te helpen dit in perspectief te plaatsen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Naar het heelal kijken en dingen in perspectief zien kan misschien helpen! Hier volgt een beetje astronomie om je te helpen dit in perspectief te plaatsen.

3 Hubble

4 De Hubble telescoop bevindt zich buiten onze atmosfeer en beweegt zich in een baan rond de aarde op 593 km hoogte met een omlooptijd van ongeveer 96 tot 97 minuten aan een snelheid van 28,000 km/u. Zijn naam is een eerbetoon aan astronooom Edwin Hubble, het toestel werd in zijn baan gebracht op 24 April 1990. Het weegt ongeveer 11000 kg en heeft een cylindervorm van 13,2 m lengte en een diameter van 4,2 m. Deze telescoop kan beelden van de cosmos maken op een resolutie van 0.1 arc sec

5 Internationaal ruimte Station

6 Zicht van in het ruimtestation Zicht van in het ruimtestation

7 Hubble’s beste foto’s

8 Dit is de Sombraro Galaxie ook geheten M104 in Messier’s catalogus op een afstand van 28 miljoen lichtjaren. Dit wordt beschouwd als een van de beste beelden ooit door Hubble genomen.

9 Dan hebben we de Ant’s Nebula zo geheten wegens zijn vorm en gelokaliseerd op 3000 en 6000 lichtjaren.

10 Hier is dan de Esquimo Nebula op 5000 lichtjaren.

11 Op de vierde plaats de “Cat’s Eye Nebula”.

12 De vijfde plaats is voor de “Hour Glass Nebula” op 8000 licht jaren het resultaat van een ontploffende ster.

13 Op de 6e plaats, hebben we een deel van de “Cone Nebula” op 2,5 lichtjaren

14 Op de zevende plaats, vinden we een Swan protion nevel gelegen op 5.500 lichtjaren beschreven als een oceaan van waterstof met kleine hoeveelheden zuurstof, zwavel en andere elementen. Op de zevende plaats, vinden we een Swan protion nevel gelegen op 5.500 lichtjaren beschreven als een oceaan van waterstof met kleine hoeveelheden zuurstof, zwavel en andere elementen.

15 Op de 8 e plaats, dit mooi beeld “Starry night” geheten En ook gekend als Licht echo.

16 Op de 9e plaats, twee samensmeltende galaxies NGC 2207 en IC 2163 gelegen op 114 miljoen lichtjaren.

17 Op de 10 e plaats, een fragment van de Trifid Nebula met veel sterren op 9000 lichtjaren.

18 Andere Hubble foto’s

19 Voyager 1

20 Huidige positie van de Voyager 1 (102 AU)

21 Dwarft planeet in 2003 UB 313 (Eris)

22 Halley’s komeet

23 M16: De “Eagle Nebula”

24 M57: Ring Nebula

25 Nebula RCW 79

26 NGC 2237: Rosette Nebula

27 M42: Orion Nebula

28 Proto Star

29 Melk Weg (onze zon is aangeduid)

30 Een zwart Gat

31 NGC 4414

32 De Aarde met wolken

33 De Aarde zonder wolken

34 De Aarde met een rijzende maan

35 Aarde en Nieuwe Maan

36 Aarde en volle Maan

37 Onze Zon met zijn atmosfeer

38 Zon zonder zijn atmosfeer

39 Venus zonder zijn wolken

40 Venus met wolken

41 Mercurius

42 Mars

43 Orbit van Mars, Phobos and Deimos

44 Jupiter

45 Manen van Jupiter en hun orbits (de eerste 8, de dichtst bij zijnde )

46 Saturnus

47 Saturnus orbit en manen

48 Uranus

49 Uranus and Satellites

50 Neptunus

51 Neptunus orbit en satellieten (zonder Nereid)

52 Neptunus orbit met Nereid en Triton

53 Pluto

54 Orbit van Pluto en Charon

55 De Melk Weg

56 .Wij zijn sprakeloos wanneer we deze monumentale foto's van kleuren en licht ontdekken. De Adelaarsnevel of M16 kan worden gevonden in de Slang contallation, en het is als een open raam in het midden van een sterrenhemel. In het centrum, veel jonge sterren die een prachtig schouwspel van gasvormige emissies creëren.

57 OP DEZE MANIER VOORGESTELD IS DIT ECHT FACINEREND, DIEP ONTROEREND EN OOGVERBLINDEND.

58 Aarde Pluto Mars Mercury

59 Aarde Plluto

60 Zon Aarde Pluto

61 Ik hoop dat dit je een beetje klaarheid heeft gebracht. Rondom onze ZON, Rondom onze ZON, is er nog een enorm universum is er nog een enorm universum

62 Onze Zon Sirius Arturus Jupiter op 1 pixel op fr punt v.d. pijl. De aarde is onzichtbaar op deze schaaal.

63 Antares is de 5 e meest schitterende ster in het nachtelijk luchtruim. Ze is gelegen op meer dan 1000 licht jaren. Zon 1 pixel Beetlejuice

64 EN NU HOE GROOT EN STERK ZIJT GE? EN, AL DIE PROBLEMEN DIE GE VANDAAG NEBT? WAT ZIJN DE ZAKEN DIE VOOR U BELANGRIJK ZIJN ZO DAT GE DE RUZIES OVER BEUZELARIJEN KUNT VERMIJDEN? HOU UW LEVEN IN PERSPECTIEF!

65 NACHT LICHTEN NACHT LICHTEN

66 Om tien uur de zonsopgang.. Om tien uur de zonsopgang..

67 Wonderbare Blauwe Planeet! Wonderbare Blauwe Planeet!

68 Apprecieer je home voor een moment! Apprecieer je home voor een moment! De erfenis voor onze kinderen!

69 N N N Nu gaat ge een foto zien voor die momenten dat ge voelt dat het leven u overweldigt. Wanneer ge denkt dat ge uw problemen niet meer aan kunt… …en wanneer ge denkt dat er een enorm verschil is tussen de dingen die ge doet en deze die ge NIET doet,

70 Het is ook een beeld voor de momenten dat u als mens denkt dat ge kracht en pracht te koop hebt… Ge bent Homo Sapiens, Meester van de schepping, op het toppunt van uw technische macht ! En voelen dat we met de andere zeven miljard mensen die hier zijn… … tot dusver uniek zijn in dit universum.

71 En tenslotte… …een beeld voor die momenten dat ge denkt dat de wereld zo groot is waarin ge leeft dat deze onverwoestbaar is. met zijn grote steden, alle de oceanen, bergketens en vastelanden Onkwetsbare Planeet… …ongevoelig, door zijn grootte en omvang, Met onze acties als mens aan het veranderen… of niet. Ongevoelig.

72 omdat, de Aarde vijfhonderd miljoen vierkante kilometer oppervlakte heeft! Zestduizend quadriljoen ton rotsen!... En meer dan duizend triljoen ton water!…

73 Bekijk dit beeld voor een paar momenten. Het werd genomen door de Cassini- Juygens sonde, in 2004, wanneer ze aankwam bij de ringen van Saturnus.

74 Wij verblijven allemaal op dit blauw puntje. Al onze oorlogen… Al onze problemen... Al onze grootheid en ellende…. en ellende…. Al onze technologie, onze kunst, onze vooruitgang… onze kunst, onze vooruitgang… Al onze beschavingen, al onze fauna en flora... al onze fauna en flora... Alle rassen, godsdiensten… Alle regerngen, landen en staten... Al onze liefde… en haat… Zeven miljard zielen voortdurend in beweging… Dit is onze planeet.

75 Als we willen, kunnen we deze foto nemen als een les in nederigheid… En als een dubbele boodschap: Enerzijds, hoe klein zijn we in dit universum, met onze problemen en onze verschillen, als we ze bekijken op deze schaal... Maar anderzijds, hoe kwetsbaar is onze planeet, en het belang om zorg te dragen voor dit klein blauwe puntje, …omdat het de enige thuis is die we hebben. Dit zet u aan ‘t denken, niet?

76 Denk er aan...

77

78 Zendt dit bercht AAN DIEGENEN DIE GE KENT HET ZAL HEN HELPEN ZICH BETER TE VOELEN met betrekking tot wat BELANGRIJK IS IN HET LEVEN.


Download ppt "Naar het heelal kijken en dingen in perspectief zien kan misschien helpen! Hier volgt een beetje astronomie om je te helpen dit in perspectief te plaatsen."

Verwante presentaties


Ads door Google