De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Wonderlijke Wereld van het LICHT De Zon. De zon is een grote gasbol waarin de meest extreme dingen gebeuren, maar waardoor wij licht en warmte ontvangen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Wonderlijke Wereld van het LICHT De Zon. De zon is een grote gasbol waarin de meest extreme dingen gebeuren, maar waardoor wij licht en warmte ontvangen."— Transcript van de presentatie:

1 De Wonderlijke Wereld van het LICHT De Zon

2 De zon is een grote gasbol waarin de meest extreme dingen gebeuren, maar waardoor wij licht en warmte ontvangen. Uitbarsting aan het zonne-oppervlak

3 Enkele feiten over de Zon Doorsnede (breedte):1.000.000 km Temperatuur (oppervlak):4000 °C Temperatuur (in de kern):12.000.000 °C Bestaat uit:waterstofgas Oorzaak van straling:kernfusie van waterstof kernen

4 De Zon is één van de vele sterren in ons sterrenstelsel

5 Ons sterrenstels ziet er zó uit en heet “DE MELKWEG”

6 De Melkweg is van de zijkant gezien een schijf met (bijna) aan het randje de Zon en dus ook wijzelf ! Als we ‘IN’ de schijf kijken zien we een “weg” van witte sterren.

7 Door breking van wit licht ontstaat een kleurenspectrum

8

9 Hoe ontstaat de regenboog ? De zonnestralen breken op het oppervlak van een druppel, dan kaatsen ze in de druppel rond, om vervolgens weer te breken op het oppervlak en de kleur naar de ogen van de kijker verder gaat.

10 Het zonlicht bestaat uit ‘straling’ van verschillende golflengten. Het ‘zichtbare straling’ kan door een prisma worden gebroken in de kleuren van een regenboog prisma lichtstraal

11


Download ppt "De Wonderlijke Wereld van het LICHT De Zon. De zon is een grote gasbol waarin de meest extreme dingen gebeuren, maar waardoor wij licht en warmte ontvangen."

Verwante presentaties


Ads door Google