De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Nederland….belastingland

Verwante presentaties


Presentatie over: "Nederland….belastingland"— Transcript van de presentatie:

1 Nederland….belastingland
Of…………….hoe de georganiseerde misdaad op het binnenhof ons berooft

2 Na het zuur komt het zoet
Ja, dat roept Harry Potter nu al 4 jaar vanaf zijn bezemsteel maar hebt u er al iets van gemerkt ?

3 Directe belastingen Loonbelasting , inkomstenbelasting, zorgverzekering, sociale premies, onroerend zaak belasting, rioolbelasting,motorrijtuigenbelasting,waterschapsbelasting, huurwaardeforfait,verwijderingsbijdrage,soms fiscale bijtelling van de auto v.d. zaak,afvalstoffenheffing en voor wie dat aan gaat hondenbelasting !

4 Zuinig met energie Om u te stimuleren zuiniger met energie om te gaan, heft onze overheid “energiebelasting”. En ………als het doel bereikt is, en u denkt een paar centen over te houden, wordt u op andere wijze door ons kabinet van uw centen beroofd want hoe het ook zij : De overheid heeft NOOIT genoeg !

5 Ondernemen U heeft toch nog het lef te gaan ondernemen ?
Voor u heeft onze overheid het volgende in petto. Omzetbelasting, vennootschapsbelasting,precariorecht, milieuheffing en als u importeert invoerrechten.

6 spaarzaam Wij Hollanders zijn een spaarzaam volk en ondanks de roofridders uit Den Haag weten wij toch nog een paar centjes over te houden. Van de spaarcentjes waarover al ik weet niet hoeveel belasting geheven is gaat u dan fijn dividendbelasting en/of kapitaalbelasting betalen.

7 genieten Houdt u , ondanks alle heffingen en belastingen toch nog een centje over voor een drankje en/of sigaretje , sigaartje of een plukje priuimtabak dan heeft Den Haag een verbruiksbelasting ingesteld. Accijns op rookwaren en alcoholhoudende dranken maar ook accijns op frisdrank !

8 Alles met mate U stopt met roken en mijdt alcohol ?
Allereerst kunt u dan een belastingontduiker genoemd worden en als u te veel medestanders krijgt, zullen wij overheid genoodzaakt zijn u op andere wijze te gaan beroven !

9 legitiemaatieplicht Dacht u dat het ons , de overheid , ene ruk kan schelen dat we weten wie u bent ??? Het gaat om geld ! Wij willen leges voor het uitgeven van uw rijbewijs of paspoort. Die ambtenaar heeft u via alle belastingen al vijfmaal betaald maar ons toverwoord is tegenwoordig “marktwerking”en dus belasten wij er lekker op los !

10 depressief U bent nog steeds niet depressief en wilt een toekomst proberen op te bouwen voor u en uw gezin ? U gaat verbouwen ? Leges voor de vergunning ! U gaat een ander huis kopen ? Overdrachtsbelasting !

11 Die-hards Als er nu toch nog mensen zijn die in staat zijn om bijvoorbeeld op vakantie te gaan dan zullen wij die laatste taaie rakkers krijgen met toeristenbelasting ! Zij die zo gelukkig zijn om ons land per vliegtuig tijdelijk te kunnen ontvluchten worden bij vertrek nog wel even gepakt met vliegbelasting.

12 Zekerheid voor alles Nu u zo’n beetje volledig uitgeknepen bent komt u tot de ontdekking dat u voor uw veel betaalde belastingcentjes niet echt politiebescherming krijgt. U dient uw met bloed , zweet en tranen verkregen bezit dus te verzekeren. Ook heeft u een rechtsbijstandsverzekering nodig om u te kunnen verdedigen tegen misdadigers, oplichters en vooral …. De overheid ! En wat heft die overheid op die verzekeringen ? Juist : assurantiebelasting !

13 Hoop in bange dagen Zonder hoop is er geen leven en dus stimuleert de overheid de “burger” om mee te doen met allerlei loterijen en toch vooral de Staatsloterij. Allereerst vloeit een( groot) gedeelte van de inleg van de staatsloterij in de staatskas. Heeft u eens geluk met een lot , gekocht met centjes waar alle belastingen al over betaald zijn dan heft de overheid….juist ; Kansspelbelasting !

14 Zijn we er nu eindelijk ? Haha, u leeft nog ?
Natuurlijk , u moet eten en drinken ! BTW laag , BTW hoog en accijnzen op voedingsmiddelen.

15 vervoer U denkt dat een land met zo’n belastingdruk toch in ieder geval voor goed openbaar vervoer gezorgd heeft en over een goed wegennet beschikt ? Droom lekker verder ! Neen, u gaat lekker in de file staan om nauwelijks rijdend BTW en brandstofaccijns op te hoesten aan de heertjes in het pluche!

16 autootje BTW, BPM , brandstofaccijns , verwijderingsbijdrage , mororrijtuigenbelasting , APK , reparaties waarover ook weer BTW betaald wordt en als de baas dat allemaal betaalt, wordt u via 25 % v.d. nieuwwaarde alsnog (hard) aangepakt !

17 wonen Wilt u uw huisje inrichten dan betaalt u over alles nu nog 19 % BTW en straks 20 %. Gebruikt u gas , water en electrisch dan betaalt u over gas en electrisch energiebelasting (ecotax) , transport en BTW. Over water betaalt u grondwaterbelasting , provinciale grondwaterbelasting, BTW en BOL ( milieu)

18 En wat krijgen wij terug ?
Particuliere beveilingsdiensten ipv politie. Leerfabrieken ipv scholen want het management verdient nu eenmaal meer bij 2000 leerlingen dan bij 300. Bovendien kun je je in grote organisaties zo lekker verschuilen en hoef je niet te werken. Alleen wat vergaderen. Eigen bijdragen in de zorg. Veel (buitenlandse)mensen die ons komen helpen met het opmaken van ons zuur verdiende belastinggeld.

19 Is er nog redding ? Ja ! Als je jong bent : emigreren en wel zo snel mogelijk, voor je met het Haagse virus besmet raakt. Als je oud(er) bent hopen dat er een dictator aan het bewind komt. Ook niet alles, maar dan gebeurt er tenminste wat !

20 Soms………………… Als je bestaat heb je ouders en als die , voor het grote roven begon , nog een paar centjes hebben overgehouden waarover alle belastingen al geheven zijn en je erft die centjes dan ……………….. Juist: Dan betaal je successierechten over die centjes ! De belastingdienst en u : tot de dood ons scheidt !!!!!!!!!!


Download ppt "Nederland….belastingland"

Verwante presentaties


Ads door Google