De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een goed verhaal zit tussen je oren

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een goed verhaal zit tussen je oren"— Transcript van de presentatie:

1

2 Een goed verhaal zit tussen je oren
Met ingehouden adem de laatste pagina’s van een thriller lezen. Een traantje wegpinken bij een meeslepende roman. Teruggaan in de tijd met een boek over geschiedenis. Boeken geven je toegang tot een nieuwe wereld. Een boek laat je genieten. Dat plezier gunnen we iedereen. Ook mensen die minder goed zien of dyslectisch zijn. Daarom biedt de Bibliotheek een collectie van gesproken boeken, exclusief voor iedereen met een leesbeperking.

3 ‘Een goed verhaal zit tussen je oren’

4 Gesproken boeken in de Bibliotheek
Van streekroman tot jeugdboek, van Kruistocht in spijkerbroek tot Het diner. Op staan gesproken boeken in alle genres. De gesproken boeken zijn exclusief beschikbaar voor bibliotheekleden met een leesbeperking, zoals blind­ of slechtziendheid of dyslexie. Maar ook leden met een andere beperking waardoor lezen niet of moeilijk gaat, kunnen gebruikmaken van de collectie.

5 Samenwerking Bibliotheekservice Passend Lezen is eigenaar van de collectie gesproken boeken. Met behulp van de KB (bouw infrastructuur) is de collectie beschikbaar gemaakt voor bibliotheekleden. Bibliotheken hebben met deze collectie een mooie uitbreiding van het aanbod voor leden met een leesbeperking in handen. Bibliotheken zijn het aanspreekpunt voor leden over de nieuwe dienst.

6 Voor wie? Deze collectie is exclusief beschikbaar voor bibliotheekleden met een leesbeperking. Een groep die minder makkelijk gebruik kan maken van het reguliere aanbod zoals: Blinden Slechtzienden Dyslectici Mensen met een cognitieve beperking, zoals afasie of een verstandelijke beperking Mensen met een motorische beperking, zoals reuma, fibromyalgie, dystonie, Multiple Sclerose of Parkinson

7 Verklaring Leesbeperking
Gebruikers moeten bij het inschrijfformulier, verklaren (d.m.v. het plaatsen van een vinkje) dat ze een leesbeperking hebben. Medewerkers van Bibliotheekservice Passend Lezen nemen telefonisch contact op met de bibliotheekleden om de gegevens en Verklaring Leesbeperking te bevestigen.

8

9 Stap 1. Log in met het nummer van je bibliotheekpas en bijbehorende pincode of wachtwoord.

10 Stap 2. Vul het formulier in (incl. Verklaring Leesbeperking).

11 Stap 3. Je hebt direct toegang tot de 45. 000 gesproken boeken
Stap 3. Je hebt direct toegang tot de gesproken boeken! Titels die je wilt lezen, zet je op je boekenplank door op de bestelknop te klikken. Op het plankje passen maximaal 15 titels die je zo lang mag lenen als je wilt.

12 Handig! Instructievideo werking website
De video staat op de pagina “Zo werkt het”. Link:

13 Promotietoolkit Om de collectie gesproken onder de aandacht te brengen bij uw leden kunt u gebruikmaken van de toolkit op biebtobieb.nl (groep Passend Lezen): Onderdelen zijn o.a. voorbeeldteksten nieuwsbrief, en website, banners en afbeeldingen & tips voor social media.

14 Audioposter U ontvangt een set brochures, posters en een audioposter per hoofdvestiging. De audioposter nodigt bezoekers uit direct fragmenten van gesproken bezoeken uit te proberen en te ervaren. Hang de audioposter op of zet hem op een opvallende plek in uw bibliotheek.

15 Zelf proberen? Medewerkers van bibliotheken kunnen zich ook aanmelden voor passend lezen in de Bibliotheek. Het verzoek is dan om Leesbeperking “Anders” te selecteren en in de toelichting aan te geven van welke bibliotheek u een medewerker bent.

16


Download ppt "Een goed verhaal zit tussen je oren"

Verwante presentaties


Ads door Google