De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sluizen. Hoe werkt een sluis  se_simulation.html se_simulation.html.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sluizen. Hoe werkt een sluis  se_simulation.html se_simulation.html."— Transcript van de presentatie:

1 Sluizen

2 Hoe werkt een sluis  http://www.pragmasoft.be/carnets/geo/ecluse/eclu se_simulation.html http://www.pragmasoft.be/carnets/geo/ecluse/eclu se_simulation.html http://www.pragmasoft.be/carnets/geo/ecluse/eclu se_simulation.html  Een sluis is dus een deur of een aantal andere deuren in het water?  Die kun je open doen, en dicht doen.  Het kunnen draai deuren zijn of sluizen met schijf deuren die schuiven om hoog en omlaag.  De sluis deuren zitten tussen twee muren in.

3 Schut sluizen Dit is een schutsluis Je kunt zien dat het een schut sluis is door dat het water omhoog wordt gepompt

4 oude sluizen  dit is een van de oudste sluizen van Rotterdam

5 Bijzondere sluizen  De grootste sluis van Nederland staat in  IJmuiden

6 Waar worden sluizen gebruikt Bijna altijd bij kanalen zie je wel eens sluizen  Omdat ze heel veel nodig zijn. de meeste sluizen staan op plekken waar het water heel wild is bijvoorbeeld dicht bij het hoofdkanaal ze zijn nodig omdat dat het een hoger is dan de ander en omdat het zowild is en dan kun je goed varen. de meeste sluizen staan op plekken waar het water heel wild is bijvoorbeeld dicht bij het hoofdkanaal ze zijn nodig omdat dat het een hoger is dan de ander en omdat het zowild is en dan kun je goed varen.

7 Sluis soorten  Er zijn veel sluis zoorten zoals de schut sluis de uitwateringssluis en de zeesluis de muidersluis


Download ppt "Sluizen. Hoe werkt een sluis  se_simulation.html se_simulation.html."

Verwante presentaties


Ads door Google