De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vragen filmpjes Duitsland. Deel 1: keizerrijk en Weltpolitik 1 Waardoor liep het machtsevenwicht door het ontstaan van het Duitse keizerrijk op politiek,

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vragen filmpjes Duitsland. Deel 1: keizerrijk en Weltpolitik 1 Waardoor liep het machtsevenwicht door het ontstaan van het Duitse keizerrijk op politiek,"— Transcript van de presentatie:

1 Vragen filmpjes Duitsland

2 Deel 1: keizerrijk en Weltpolitik 1 Waardoor liep het machtsevenwicht door het ontstaan van het Duitse keizerrijk op politiek, militair en economisch gebied gevaar? 2 Hoe voorkwam Bismarck dit gevaar? 3 Noem een economische reden voor het modern imperialisme 4 Welke politieke ideologie hoort bij het modern imperialisme? 5 Welk verschil was er tussen de buitenlandse politiek van Bismarck en die van Wilhelm II? 6 Wat is het verband tussen de Vlootwet en het ontstaan van de Eerste Wereldoorlog?

3 Deel 2 : De Eerste Wereldoorlog Waarom was de Triple Entente(Fr-Eng_Rusl) nadelig voor Duitsland? Wat was het verband tussen het militairisme en de Eerste Wereldoorlog? Wat was de Triple Alliantie? Wat moest er voorkomen worden door het Schlieffenplan? Wat was het Duitse belang bij een snelle oorlog in West- Europa? Waardoor had de loopgravenoorlog invloed op het aantal slachtoffers en de duur van de oorlog? Noem gevolgen van de oorlog voor burgers

4


Download ppt "Vragen filmpjes Duitsland. Deel 1: keizerrijk en Weltpolitik 1 Waardoor liep het machtsevenwicht door het ontstaan van het Duitse keizerrijk op politiek,"

Verwante presentaties


Ads door Google