De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is echografie? Echografie is een onderzoek waar mee je afbeeldingen kunt maken van de binnen kant van je buikholte. Hierbij word gebruik gemaakt van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is echografie? Echografie is een onderzoek waar mee je afbeeldingen kunt maken van de binnen kant van je buikholte. Hierbij word gebruik gemaakt van."— Transcript van de presentatie:

1 Wat is echografie? Echografie is een onderzoek waar mee je afbeeldingen kunt maken van de binnen kant van je buikholte. Hierbij word gebruik gemaakt van hoge ultra geluidsgolven (ultrasound), dolfijnen hebben dit ook sonar. Met echografie wordt galstenen, trombose, nierziekte, nierstenen en er kunnen ook afbeeldingen mee worden gemaakt van een ongeboren kind. Bij een echografie van de bovenbuik mag je 24 uur niks eten, drinken en roken van te voren.

2 Andere toepassingen met echografie! Drain in je buik met behulp van echografie. Een drain is een slangetje of katheter, zodat het vocht kan wegstromen. Met echografie bepaalt de radioloog de juiste plaats van het slangetje. De drain wordt erin gedaan met een holle naald, als de radioloog ziet dat jet vocht erdoor heen stroomt weet hij zeker dat hij goed zit. Ook als je een verdoving hebt gehad kan het gevoelig zijn.

3 Echografie! Echografie van het hart via de slokdarm. Dit onderzoek is om te kijken of je een afwijking hebt aan het hart of de grote bloedvaten die je van buiten niet kan bekijken. Als je dit ondezoek moet ondergaan dan moet je 24 uur van te voren nuchter zijn dat betekent 24 uur niks eten en drinken. Bij dit onderzoek moet je een slang inslikken met een transducer eraan. De transducer komt in de slokdarm terecht waar hij direct tegen de achterwand van het hart ligt, hierbij zendt de transducer geluidsgolven uit en vangt het op.

4 Wat is ultrasoon! Een ultrasoon ondezoek maakt gebruik van geluidsgolven. Het geluid beweegt zich in het metaal rechtlijnig voort. Deze eigenschap wordt gebruikt om fouten in materialen op te sporen. Het ultrasone geluid dat woerdt toegepast heeft een frequentie tussen de 0,5 en 20 HMz.

5 Hoe werkt ultrasoon! Om het ultrasone geluid op te wekken heb je piezoelektrische kristallen nodig. Het signaal dat de taster ontvangt wordt met een oscillograaf zichtbaar op een klein beeldscherm. Links is de oppervalkt van de echo te zien en rechts is de onderkant van de echo te zien.

6 Hoe werkt ultrasoon! Een scheur of intsluitsel in het werkstuk wordt op het beeldscherm weergeven als een piek. Een kleine scheur of intsluitsel wordt weer geven als een kleine piek.

7 Echografie buiten de medische wereld! In de bouw Grondboring

8 Internet site www.echografieprenataal.nl www.google.com www.umcn.nl/patient/ http://www2.caometalektro.nl/kennisweb/beproeving/ ultrasoon.htmlhttp://www2.caometalektro.nl/kennisweb/beproeving/ ultrasoon.html


Download ppt "Wat is echografie? Echografie is een onderzoek waar mee je afbeeldingen kunt maken van de binnen kant van je buikholte. Hierbij word gebruik gemaakt van."

Verwante presentaties


Ads door Google