De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een enquête maken met Google Docs Je gaat leren hoe je een enquête kunt maken in Google Docs met een Formulier. De link kun je vespreiden zodat de vragenlijst.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een enquête maken met Google Docs Je gaat leren hoe je een enquête kunt maken in Google Docs met een Formulier. De link kun je vespreiden zodat de vragenlijst."— Transcript van de presentatie:

1 Een enquête maken met Google Docs Je gaat leren hoe je een enquête kunt maken in Google Docs met een Formulier. De link kun je vespreiden zodat de vragenlijst ingevuld wordt. De antwoorden worden automatisch verwerkt door Google Docs.

2 Een enquête maken met Google Docs Ga naar http://docs.google.com en log in met je Google account.

3 Als je ingelogd bent, kies je voor MAKEN en daarna voor Formulier. Een enquête maken met Google Docs

4 Waar Naamloos formulier staat, vul je de naam in van de enquête. Onder de titel kun je nog een korte uitleg geven wat de bedoeling is. Daarna kun je meteen vragen gaan maken. We zullen elk Type vraag proberen. Een enquête maken met Google Docs

5 Je kunt een Thema kiezen. In dit geval is er gekozen voor Blockheads. Je kunt nog drie dingen instellen. Ze spreken voor zich.

6 Een enquête maken met Google Docs Voor de eerste vraag van de enquête gebruiken we het Type vraag Tekst. Dat gebruik je als er maar een beperkt aantal karakters hoeven te worden ingevuld op slechts één regel.

7 Een enquête maken met Google Docs Bij Titel van de vraag vul je de vraag in. Je kunt daar eventueel Help-tekst aan toevoegen. Als je Maak hiervan een vereiste vraag aanvinkt, is de vraag verplicht. Klik op Gereed om naar de volgende vraag te gaan.

8 Een enquête maken met Google Docs We kunnen nu vraag 2 gaan maken. Met het potloodje kun je de vraag aanpassen, met de twee rechthoeken kun je de vraag kopiëren en met de prullenbak kun je een vraag verwijderen. Klik op het potlood om de vraag te bewerken.

9 Een enquête maken met Google Docs Klik op het potlood om de vraag te bewerken. Kies nu bij Type vraag voor Tekstalinea. Bij dit type vraag krijg je een tekstveld. Klik op Gereed als je klaar bent.

10 Een enquête maken met Google Docs De drie mogelijkheden onder Item toevoegen spreken voor zich. Vink ze aan of haal de vinkjes weg.

11 Een enquête maken met Google Docs Om een derde vraag toe te voegen, klik je op Item toevoegen. Kies Meerkeuze om een vraag toe te voegen.

12 Een enquête maken met Google Docs Bij dit type vraag, kun je maar één antwoord kiezen. Het werkt met de ronde radio buttons. Met 'Overige' toevoegen kun je antwoordmogelijkheden toevoegen.

13 Een enquête maken met Google Docs Voeg een item toe en kies voor Selectievakjes. Bij zo'n vraag krijg je vierkante blokjes voor de antwoorden en je kunt meerdere antwoorden kiezen. Maak deze vraag.

14 Een enquête maken met Google Docs Voeg een item toe en kies voor Kiezen uit een lijst. Bij het beantwoorden kun je er maar eentje kiezen. Maak deze vraag.

15 Een enquête maken met Google Docs Met het type vraag Schaal geef je aan op een schaal wat je van iets vindt. De lengte van de schaal kun je zelf bepalen. Maak deze vraag.

16 Een enquête maken met Google Docs In de enquête zien de laatste twee vragen er uit zoals in de afbeelding rechts.

17 Een enquête maken met Google Docs In de enquête zien de laatste twee vragen er uit zoals in de afbeelding rechts.

18 Een enquête maken met Google Docs Bij het Type vraag Raster kun je een matrix maken. Het werkt met labels van rijen en kolommen.

19 Een enquête maken met Google Docs Maak deze Raster vraag.

20 Een enquête maken met Google Docs De laatste vraag is gemaakt! Je vindt het formulier nu terug bij je Documenten. Als je daar op klikt, kom je in een spreadsheet. Om het formulier aan te passen kies je bij Formulier voor Formulier bewerken.

21 Een enquête maken met Google Docs De laatste vraag is gemaakt! Je vindt het formulier nu terug bij je Documenten. Als je daar op klikt, kom je in een spreadsheet. Om het formulier aan te passen kies je bij Formulier voor Formulier bewerken. Je kunt de link nu gaan verspreiden. De link naar de enquête staat helemaal onderaan het formulier. Je kunt hem ook mailen.


Download ppt "Een enquête maken met Google Docs Je gaat leren hoe je een enquête kunt maken in Google Docs met een Formulier. De link kun je vespreiden zodat de vragenlijst."

Verwante presentaties


Ads door Google