De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

OV Cafe Pedro Peters CEO RET. De OV-chipkaart is ingeburgerd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "OV Cafe Pedro Peters CEO RET. De OV-chipkaart is ingeburgerd."— Transcript van de presentatie:

1 OV Cafe Pedro Peters CEO RET

2 De OV-chipkaart is ingeburgerd

3 Reizigers zijn gewend en ervaren gemak

4 OV-chipkaart scoort beter dan strippenkaart

5

6 Wat is OVMiles? OVMiles is het spaarprogramma van de RET en beloont je voor iedere kilometer die je reist met bus, tram of metro van de RET. Met iedere gereisde kilometer spaar je één Mile. De Miles die je hebt gespaard kun je besteden bij de OVMiles partners.

7 De partners van OVMiles

8 Miles besteden Miles besteden kan op twee manieren: 1.Vooraf een coupon bestellen via de website. Deze coupon wordt aan je OV-chipkaart gekoppeld en kun je verzilveren door de OV-chipkaart voor de kaartlezer van de betreffende partner te houden. 2.Direct op locatie door je OV-chipkaart voor de kaartlezer te houden. Het exacte aantal Miles wordt van jouw account afgeschreven.

9 De OV-check Met de OV-Check krijg je een leuk extraatje als je de afgelopen 3 uur met de RET hebt gereisd. De OV-check staat los van het aantal Miles dat je gespaard hebt.

10 Voorbeelden van aanbiedingen

11

12

13

14 OVMiles op social media

15

16

17 Resultaten OVMiles 23.316 leden met profielinformatie 17.652.958 Miles gespaard 6.411 bestelde acties 5.452 deelnemers aan winacties 2.030 likes op de Facebook-pagina van OVMiles

18 ABC: Achteraf Betalen voor Consumenten Voor reizigers, die op saldo reizen en meer gemak en overzicht willen. ABC is de consumentenversie van reizen-op-rekening voor zakelijke klanten met een Business Card. Functionaliteiten: beschikbaar voor persoonlijke OV-chipkaarten beschikbaar voor anonieme OV-chipkaarten max. 6 kaarten te koppelen aan 1 betaalaccount online corrigeren van gemiste check-uits mogelijk OVMiles spaarsaldo op ABC-factuur te zien

19 Wat zijn de ervaringen van de ABC-testers? Gebruiksgemak: geen zorgen over onvoldoende saldo, gebrek aan kleingeld en gesloten poortjes. Minder stress bij een overstap of aansluiting. Overzicht: maandelijkse factuur van gemaakte ritten en kosten van maximaal 6 gekoppelde kaarten. Tijdens het reizen zijn de reiskosten niet zichtbaar, want prijsberekening is achteraf. Van de ABC-testers gebruikte 65% een automaat om saldo te laden en had 30% automatisch opladen. ABC geeft een beter inzicht in de maandelijkse reiskosten dan automatisch opladen en dus een gevoel van controle.

20 Nieuw: online gemiste check-uits corrigeren ABC-gebruikers, die een check-uit hebben gemist, kunnen deze online corrigeren. Via de maandelijkse factuur ontvangen ze teveel betaald saldo terug.

21 OV-chipkaart: de volgende fase Proposities worden steeds meer afgehandeld in de backoffice en online. Reizigers kopen niet meer vooraf een reisproduct, maar laten zich registeren in de backoffice met een klantenaccount. ABC is ‘future proof’, omdat het achteraf betalen mogelijk maakt. ABC is hierdoor geschikt voor andere dragers, zoals bankpas en NFC-telefoon.

22 Historie OV-chipkaart Rotterdam saldo of reisproduct laden toegang bij check-uit: prijsberekening en afrekenen registreren voor ‘achteraf betalen’ en code op kaart laden toegang in backoffice: prijsberekening en facturering

23 Toekomst OV-betalen


Download ppt "OV Cafe Pedro Peters CEO RET. De OV-chipkaart is ingeburgerd."

Verwante presentaties


Ads door Google