De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP COLLEGE 7 Stakeholderanalyse, wenselijkheid en haalbaarheid en vooruitblik elevatorpitch.

Verwante presentaties


Presentatie over: "SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP COLLEGE 7 Stakeholderanalyse, wenselijkheid en haalbaarheid en vooruitblik elevatorpitch."— Transcript van de presentatie:

1 SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP COLLEGE 7 Stakeholderanalyse, wenselijkheid en haalbaarheid en vooruitblik elevatorpitch.

2 INHOUD Stakeholderanalyse Wenselijkheid en haalbaarheid Vooruitblik elevatorpitch Afsluiting

3 STAKEHOLDERANALYSE Welke partijen kunnen een belang hebben bij jouw innovatieve idee? klant/doelgroep van de innovatie (en diens netwerk) de opdrachtgever Maar mogelijk ook: vermogensverschaffers – sponsoren, donateurs samenwerkingspartners (lokale) overheid media

4

5 STAKEHOLDERANALYSE Welke belangen hebben de verschillende stakeholders? Zijn de belangen verenigbaar? Welke verbanden kun je leggen tussen de verschillende stakeholders?

6 WENSELIJKHEID EN HAALBAARHEID Voor de klant = de doelgroep waar de innovatie op gericht is: - Heeft de innovatie een overtuigende meerwaarde? - Sluit de innovatie aan bij de normen en waarden van de klant en is het in te passen in zijn huidig gedrag en werkwijze? - Is de innovatie eenvoudig in gebruik? - Is de innovatie uit te proberen en omkeerbaar? - Sluit de innovatie aan bij het versterken van burgerkracht en inzetten van (sociaal) netwerk?

7 WENSELIJKHEID EN HAALBAARHEID Voor de organisatie = de opdrachtgever: - Sluit de innovatie aan bij de manier van denken en doen van de organisatie? - Is de innovatie haalbaar bij deze organisatie? - Kan de organisatie de benodigde ondersteuning leveren (denk aan (financiële) middelen, tijd en/of expertise) ?

8 WENSELIJKHEID EN HAALBAARHEID Voor overige stakeholders: - Is de innovatie zichtbaar veelbelovend? - te koppelen aan output en outcome doelstellingen - Wat kan de innovatie de stakeholder opleveren?

9 VOORBEELD BEWONERSINITIATIEF: KRACHTVROUWEN OUDE WESTEN - Welke stakeholders van Krachtvrouwen zie of hoor je terug? - Wat kun je zeggen over de wenselijkheid en haalbaarheid van het project? https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=UcTTfENzjRY

10 AFSLUITING Vragen?


Download ppt "SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP COLLEGE 7 Stakeholderanalyse, wenselijkheid en haalbaarheid en vooruitblik elevatorpitch."

Verwante presentaties


Ads door Google