Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdAntoon Dijkstra Laatst gewijzigd meer dan 9 jaar geleden
2
Inleiding Smaakzintuig Hoorzintuig Drie voorbeelden Proefopstelling
Foto’s Resultaat Advies Sensagram
3
Smaakzintuig Nervus Facialis Nervus Vagus Nervus Glosso-pharyngeus
Smaakzin is het vermogen van een organisme om bepaalde chemische samenstellingen direct als smaken waar te nemen. Nervus Facialis Nervus Vagus Nervus Glosso-pharyngeus
4
Hoorzintuig Geluidsgolven worden omgezet tot actiepotentialen
In de hersenen leiden de door de gehoorzenuwen doorgegeven actiepotentialen tot de daadwerkelijke geluidsperceptie, oftewel het horen. Dit vindt plaats in de auditieve cortex.
5
Drie voorbeelden Het niet kraken van een zak chips.
Een Ferrari zonder geluid. Een fles Cola openen zonder Tsssss. De verpakking is strak om te openen en kraakt goed. Dit zodat het versheid uitstraalt. Om de ultimate experience te geven . Stoppen ze speciale klankkasten in het dashboard. Zonder de prik is de versheid verdwenen.
6
Proefopstelling Ik wil graag weten als onderzoeker wat chocola doet in een bepaalde sfeer van muziek. Ik test vorm en geluid rondom het product/ de smaak 'chocolade'.
7
Foto’s
8
Resultaat Een perfecte combinatie van muziek en chocola, maakt het nog lekkerder Door verschillende muziek ervaar je de smaak anders. Doordat je meer fantaseert bij dat ene nummer, is de ervaring veel leuker.
9
Algemeen Advies Bionade
Muziek beïnvloed smaak. Muziek fantaseert naar een moment. Vorm associeert (chocola schelpdier – strandsfeer)
10
Bionade Sensagram
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.