De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

New York.

Verwante presentaties


Presentatie over: "New York."— Transcript van de presentatie:

1 New York

2 New York New York is een grote stad in de Verenigde staten. Eerst woonden er Lenape Indianen. Later in 18e en de 19e eeuw tijdens de vergadering van het Congres van de Confederatie werd New York uitgeroepen tot de hoofdstad, en werd meneer George Washington benoemd tot eerste president van New York. Tegen 1790 had New York City, Philadelphia voorbij gestreefd als grootste stad van de Verenigde Staten. De 10 miljoen inwoners werd in de vroege jaren gehaald en werd hiermee de eerste megastad uit de geschiedenis van de mensheid. In 1960 werd New York getroffen door economische problemen, stijgende criminaliteit en spanningen tussen rassen welke in de jaren 1970 hun hoogtepunt bereikten. Tegen de jaren '90 werden de rassenspanningen verminderd, daalde de criminaliteit sterk en kwamen er grote aantallen immigranten uit Azië en Latijns-Amerika.

3 New York deel 2 De stad werd getroffen door de aanslagen op 11 september 2001 waarbij ongeveer mensen omkwamen bij de vernietiging van het World Trade Center. Klimaat: New York City heeft volgens de klimaatclassificatie een zeeklimaat, omdat de temperatuur in de koudste maanden gemiddeld 1.5°C. De stad heeft gemiddeld 234 zonnige dagen per jaar. De zomers zijn gewoonlijk heet en vochtig met gemiddeld hoge temperaturen van 26 tot 29°C. De winters zijn koud, maar door de ligging van de stad aan de kust zijn de temperaturen wat minder koud dan in de binnenlanden, met hoge temperaturen net boven het vriespunt en lage net onder het vriespunt.

4 Het vrijheidsbeeld Dit beeld is geplaatst in Het beeld, dat geheel uit koperen platen bestaat, is ontworpen door Gustave Eiffel. Het is uitgevoerd door de franse man Frédéric Bartholdi. De kroon bestaat uit zeven punten. Dat is een symbool voor de zeven continenten en zeeën. Op 15 oktober 1924 werd dit beeld gestempeld tot National Monument. Van is dit beeld gerestaureerd. waarbij de huidige toorts met de 24-karaats bladgouden vlam is vervangen. 11 september 2001 is dit beeld gesloten voor toeristen. 2003 was het beeld 118 jaar, en werd het weer gerestaureerd. In de zomer van 2004 is het beeld heropend. Veel mensen denken dat dit beeld in New York staat maar een beetje ernaast, in New Jersey. Maar toch is het beeld in New York heel beroemd en daarom zet ik het in mijn werkstuk. Daarom heb ik er niet al te veel informatie over…

5 Empire state building Deze gigantische wolkenkrabber, ontstond door een competitie tussen twee mannen. De bedoeling was: Wie het hoogste gebouw kon bouwen die had gewonnen. De mannen die meededen waren: Walter Chrysler, en John Raskob. Om de strijd te winnen zocht John Raskob in 1929 een groep investeerders bij elkaar en samen hebben zij de opdracht gegeven tot de bouw van deze wolkenkrabber. Op 22 januari 1930 kon al worden begonnen met de bouw van de 381 meter hoge toren en mede door de gedrevenheid van de bouwvakkers was het gebouw al klaar op 1 mei 1931, dit was ruim voor de geplande datum. In 1945 heeft het gebouw ernstige schade opgelopen doordat er tijdens zeer dichte mist een bommenwerper tegen de muur van de 79e verdieping aanvloog. Dit gebouw werd gerestaureerd en had de competitie gewonnen. Maar later werden er twee hogere gebouwen gebouwd. Maar op 11 september 2001 zijn de twee ‘Twin Towers’ ingestort door 2 vliegtuigen die er tegenaan geknalt waren. Hier zie je het vrijheidsbeeld met op de achtergrond de brandende Twin Towers.

6 China Town China town is een wijk in New York City. Chinese emigranten waren vroeger verhuist naar New York. Daar hebben ze een eigen wijk. Ze emigreerde hier heen omdat ze werden gediscrimineerd in de V.S. China Town werd geregeerd door Tong. Een vereniging van zeelieden. Ze hielpen de Chinezen door ze te beschermen tegen de Anti-Chinees mensen die zich misdragend gedroegen.

7 Dit is Times Square. Dat is een plein in de buurt van Manhatten
Dit is Times Square. Dat is een plein in de buurt van Manhatten. (New York) Times square Dit plein herken je aan de grote Bodybeel-den. Hierboven een plaatje in de nacht

8 Peter Stuyvesant Dit is peter Stuyvesant.
Ze denken dat hij is geboren in 1592 of 1602 en is opgegroeid in Scherpenzeel. Als domineeszoon studeerde Stuyvesant theologie aan de Universiteit van Franeker, maar hij nam in 1635 dienst bij de West-Indische Compagnie als koopman. Vanaf 1639 was hij gestationeerd op van welke kolonie hij in 1643 directeur werd Later in 1639 werd hij geplaatst op Curaçao, Later in 1643 werd hij directeur van die kolonie. Hij was nu baas van de zogenaamde 'ABC-eilanden': Aruba, Bonaire en Curaçao. Hij verloor een been tijdens een gevecht tegen de Spanjaarden op Sint-Maarten en droeg voor het grootste deel van zijn volwassen leven een houten been.

9 Harlem Harlem is een wijk in New york city.
Het werd in 1658 gesticht als Nieuw Haarlem door Peter Stuyvesant. Een deel van de volgende twee eeuwen werd het bewoond door boeren. Midden 19e eeuw moesten deze door de Landbouwcrisis en door gronduitputting hun land verkopen, waarna Harlem een uitbreiding werd van New York. Al snel emigreerde mensen uit andere landen naar Harlem. Een deel van de wijk wordt bewoond door mensen afkomstig uit het Caribisch gebied en staat bekend als Spanish Harlem of 'El Barrio'.

10 World Trade Center Dit is het world trade center. Het World Trade Center of WTC was een samenstelling van zeven gebouwen met een totaal vloeroppervlak van 1,24 miljoen m² gelegen in het financiële hart van New York. Het World Trade Center stond bekend om zijn twee 110 verdiepingen tellende torens, de 'North Tower' en de 'South Tower'. Samen droegen zij de bijnaam 'Twin Towers' (Nederlands: 'Tweelingtorens'). De twee torens hadden een hoogte van 417 meter en waren ooit de hoogste gebouwen ter wereld. Tot de vliegtuigen er tegenaan kwamen.

11 Gemaakt met Gemaakt door Internet: Google. Gemaakt door: Fleur.
PowerPoint en paint Ik hoop dat jullie het leuk vonden! Nog vragen? Gemaakt met Gemaakt door


Download ppt "New York."

Verwante presentaties


Ads door Google