De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Pensverzuring.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Pensverzuring."— Transcript van de presentatie:

1 pensverzuring

2 5 6 3 4 1 2 voeding melkvee

3 Pens 200 liter Fermentatie Gassen Zuur Bacterien
Celwanden gaan stuk zodat de celinhoud kan worden afgebroken voeding melkvee

4 pens Celwanden  azijnzuur Onbestendig Eiwit  aminozuren + ammoniak
Onbestendig Zetmeel  propionzuur Suiker  boterzuur/melkzuur Bestendig eiwit niet afgebroken Bestendig zetmeel niet afgebroken pensverzuring

5 verteringsnelheid Pensverzuring

6 herkauwen Voer verkleinen Betere benutting Speekselvorming
Neutraliseren zuur Stimuleren door prik Stro Hooi luzerne pensverzuring

7 Pensverzuring Oorzaak: Suiker en snel afbreekbaar zetmeel  veel zuur
Weinig prik  minder herkauwen  minder speeksel pensverzuring

8 Praktijk Zure mest Suikerrijke kuilen
Veel onverteerde delen in de mest met de kop in de flank slapen Laag vet % in de melk (vet lager dan eiwit%) Suikerrijke kuilen Laag ADL in de kuil Veel krachtvoer pensverzuring


Download ppt "Pensverzuring."

Verwante presentaties


Ads door Google