De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vorige keer…. De evolutietheorie gaat uit van: - Verandering in genotypen - Natuurlijke selectie - Het ontstaan van nieuwe soorten Mutanten binnen een.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vorige keer…. De evolutietheorie gaat uit van: - Verandering in genotypen - Natuurlijke selectie - Het ontstaan van nieuwe soorten Mutanten binnen een."— Transcript van de presentatie:

1 Vorige keer…. De evolutietheorie gaat uit van: - Verandering in genotypen - Natuurlijke selectie - Het ontstaan van nieuwe soorten Mutanten binnen een soort zijn belangrijk Bij een verandering van de omstandigheden zijn er dan altijd wel een paar die overleven. Evolutie kan in de loop van zeer lange tijd, of sneller.

2 Basisstof 3: Argumenten voor evolutie
(Homer Evolution)

3 Bewijs? Evolutie en de evolutietheorie zijn twee verschillende dingen: - Evolutie is een waarneembaar verschijnsel (namelijk de geleidelijke verandering van soorten organismen. - De evolutietheorie is een mogelijke verklaring voor dit verschijnsel. De evolutietheorie is niet te bewijzen Er zijn wel veel argumenten die de theorie ondersteunen

4 Fossielen Versteende overblijfselen van organismen, of afdrukken van organismen in gesteenten. Ontstaan als resten van organismen avn de lucht worden afgesloten door sedimenten, waardoor ze niet vergaan. Hiermee wordt een reconstructie van het organisme gemaakt. Fossielen leren ons dat in de loop van de tijd soorten zijn ontstaan, veranderd of verdwenen.

5 Overeenkomsten in bouw
Door aanpassingen aan verschillende milieus hebben organen van de oorspronkelijke voorouders verschillende functies gekregen.

6 Rudimentaire organen Organen die geen functie meer hebben en niet of nauwelijks tot ontwikkeling komen. Door aanpassingen aan verschillende milieus hebben organen van de oorspronkelijke voorouders hun functie verloren.

7 Overeenkomst in embryonale ontwikkeling
De embryonale ontwikkeling van verschillende soorten dieren lijkt erg op elkaar. Conclusie: we hebben een gemeenschappelijke voorouder.

8 Andere argumenten Er zijn overeenkomsten in processen (bijv. celdeling) Er zijn overeenkomsten in de samenstelling van stoffen (bijv. DNA).


Download ppt "Vorige keer…. De evolutietheorie gaat uit van: - Verandering in genotypen - Natuurlijke selectie - Het ontstaan van nieuwe soorten Mutanten binnen een."

Verwante presentaties


Ads door Google