Download de presentatie
1
Onderwerpen presentatie
NVWA Bereiding en bewaring Waar let de NVWA inspecteur op Afronding
2
De Nederlandse NVWA bewaakt de gezondheid van dieren en planten,
het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, en handhaaft de natuurwetgeving.
3
De NVWA bewaakt / houdt o.a. toezicht op
Gezondheid van planten Gezondheid van dieren Welzijn van dieren De natuurwetgeving Veiligheid consumentenproducten Veiligheid van voedsel
4
HACCP = HAZARD ANALYSIS and Critical Control Points
Nagaan wat er fout kan gaan bij bereiding Deze “punten” in de bereiding bewaken en daardoor de processen te kunnen beheersen Hoe zouden jullie het werkwoord ‘Control’ in deze context vertalen?
5
Hygiëne in de Horeca Spreekt voor zich
6
Nu volgen wat voorbeelden van kruisbesmetting
18
De rol van de inspecteur
Uitvoerder(s) Inkoop bereiding Eindproduct Omgeving
19
Foto onderzoek Hygiëne Temperatuur Werkwijze
20
Links een magazijn met een vergiet gekookte bami en rechts het schoonmaakmateriaal waarmee de keuken wordt schoongemaakt.
21
Links een diepvrieskist met onder andere gevogelte
Links een diepvrieskist met onder andere gevogelte. Rechts een snijplank met een bak kippenpoten onder de werkbank.
22
Links een emmer met uiensalade
Links een emmer met uiensalade. Rechts kopjes voor de gasten (wat zijn die zwarte korrels denk je?) Hygiëne/ Temperatuur/ Werkwijze?
23
Links de onderkant van een handdoekrol
Links de onderkant van een handdoekrol. Rechts de werkbank waarop wokbranders staan.
24
Links een bak gesneden kip in marinade
Links een bak gesneden kip in marinade. Rechts een voorraad in de vriescel.
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.