Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdBenjamin Wouters Laatst gewijzigd meer dan 9 jaar geleden
1
MOOC’s de nieuwe bron van Voedingskennis?! ir Rolf Marteijn, opleidingsdirecteur voeding & gezondheid Januari 2015
2
MOOC’s de nieuwe bron van Voedingskennis?! Prof Sander Kersten, hoogleraar Moleculaire Voeding Januari 2015
3
Sander Kersten 3
4
Stemkastje even testen.... Het groene lampje brand als ik klik.... 4 1. Ja 2. Nee
5
Ik weet wat een MOOC is... 5 1. Ja 2. Nee 3. Een beetje
6
Wat is een MOOC? 6
7
Voor MOOCs moet je ‘credits’ krijgen 7 1. Nee, te veel onzeker 2. Nee, is LLL 3. Ja, mits van eigen docent 4. Ja, in toetscentrum 5. Natuurlijk
8
Open? 8
9
Wageningen University vs WageningenX 9
10
edX 10
11
edX..........52 andere universiteiten....... 11
12
Ook interessant? edX Advanced Placement courses! 12
13
edX als bron Pro: Partners zijn geselecteerd Docenten zijn intrinsiek gemotiveerd ? Engelstalig Con: Soms sterke VS invloed 13
14
Engels is voor mijn scholieren een probleem 14 1. Nee, daar komen ze wel uit 2. Ja, dan leren ze onvoldoende 3. Onderbouw wel, bovenbouw niet 4. Weet ik niet 5. Mijn school is 2 talig
15
edX voor uw als docent OPEN Dus mag hergebruikt, zie website voor regels Filmpjes staan ‘stiekum’ op YouTube Eigen bijscholing PWS verdieping 15
16
Betrouwbare bronnen & aanleiding? 16
17
WageningenX NUTR101 in 17
18
Voedingsonderzoek Een thema: ● Wat is de relatie tussen onze voeding en onze gezondheid? Heel veel gereedschappen: ● Interventie Interventie ● Observatie ● *omics ● Biochemische analyses ● Antropometrie ● Etc. Etc. Etc. 18
19
Questiontime 19 Welk van deze 2 maaltijden verzadigd meer?
20
Welke van de 2 maaltijden verzadigd meer 20 1. Links 2. Rechts 3. Geen verschil
21
Eiwit INTRO EIWIT OPNAME GEZOND? 21
22
Testtime Van soja eiwit is wet. bewezen dat het : 22 1. Botten versterkt 2. Blood Cholesterol verlaagd 3. Bloeddruk verlaagd 4. Lichaamsgewicht verlaagd
23
Eten van plantaardige eiwittenis geassocieerd met lager risico op div chronische ziektes, vermoedelijk omdat: 23 1. Plant-eiwit heeft andere structuur dan dierlijk eiwit 2. Deze groep rookt minder en beweegd (veel) meer 3. Plant-eiwit verzadigd meer en voorkomt zo obesitas 4. Het gaat vergezeld van andere componenten
24
Een hoge eiwit-inname zie je veel bij: 24 1. Dansers 2. Triatleten 3. Wetenschappers 4. Bodybuilders
25
Afsluitend: 25
26
Meer... Deze MOOC: edX.org (NUTR101) Opleiding: www.bvg.wur.nl Soorten onderzoek: voedingsonderzoek.wur.nl 26
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.