De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maar in elk geval verbeteren van wijn

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maar in elk geval verbeteren van wijn"— Transcript van de presentatie:

1 Maar in elk geval verbeteren van wijn
Mengen, blenden, mixen Maar in elk geval verbeteren van wijn Presentatie van Ed Montforts Wintercursus BWB 6 december 2014 Vroeger dronk ik water; toen water met wijn; daarna wijn met water; daarna wijn en nu wijn als water...

2 Waarom mengen van wijn Tekortkomingen opheffen Eigenschappen aanvullen
Rijping bevorderen

3 Tekortkomingen opheffen
Vruchtenwijn Druivenwijn Zuur Alcohol Aroma Tannine Mondgevoel Restsuiker

4

5

6 Zuur- en andere correcties met het vierkant van Pearson

7 Een mooie open deur NOOOOOOOOOIT “zieke” wijn mengen met gezonde wijn Gevolg? Méér zieke wijn NOOOOOOOOOIT “slechte” wijn mengen met goede wijn Gevolg? Méér slechte wijn

8 Eigenschappen aanvullen
Streven naar harmonie Evenwicht tussen verschillende componenten Meer van hetzelfde = teveel van hetzelfde Verschil vruchtenwijn-druivenwijn 15 % mengen bij druivenwijn blijft monocépage

9 Wat zijn de eigenschappen
Waar zou aanvulling moeten plaatsvinden Welke andere wijn heeft dat wel (en zelfs teveel) Welke verhouding Zelfde soort? Rood-rood; wit-wit Wijnen stil en stabiel? Geen hergisting? Temperatuur gelijk? Pas op voor oxidatie Prêt à porter? Rustperiode

10

11 Rijping bevorderen Bordeaux.
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot (Carmenère) Algemeen aanvaard Zuid-Afrika Cabernet sauvignon, Syrah Hanepoot, Pinotage Nieuwe wereld Een veelheid aan voorbeelden

12 Tip van Ed MENG!

13 En of ik het ook bewijzen kon?
De truc met de drie glazen appelwijn


Download ppt "Maar in elk geval verbeteren van wijn"

Verwante presentaties


Ads door Google