Download de presentatie
GepubliceerdChrista Vink Laatst gewijzigd meer dan 9 jaar geleden
1
1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen
BIER BEREIDING 1.Mouten 2.Brouwen 3.Kelderprocessen
2
MOUTEN Weken Kiemen Eesten
3
Weken Klaarmaken om te kiemen 2-3 dagen Watergehalte van 9 naar 45%
4
Kiemen
5
Eesten Stoppen kiemproces dmv warme lucht op vloeren of in trommels.
Vochtgehalte terug naar 4% Licht bier Celsius Donker bier Celsius Poetsen van de kiem
7
brouwen Schroten Beslag maken Maischen Klaren Koken Koelen
9
Maischen Mout oplossen in het water Verhitten en op temperatuur houden
Activeren van de enzymen
11
Koken Koken 1- 2 uur Voegen Hop toe Bacteriën gedood Inkoken
Stamwortgehalte
13
Kelder processen Hoofdgisting Nagisting en lagering Filteren Afvullen
14
Hoofdgisting Gist/ zuurstof toegevoegd Suiker—Alcohol en CO2 Jong bier
15
Nagisting/ Lageren Koelen naar 0 graden Afgesloten tanks
Laatste suikers vergisten 4-12weken
17
BIER!!!!
18
Stamwort gehalte Categorie Stamwortgehalte Alc% III 1-7 - 2,3% II
,3% II ,3%-3,7% I ,5%-5% S 15.5 en hoger %
20
Laaggegiste Bieren Pilsener Lager Bok Bier
21
Hooggegiste Bieren
22
Trappisten In het Klooster gebrouwen Enkel/ dubbel/ Tripel Westmalle, Chimay, Orval Abdij of kloosterbier
23
Belgisch Speciaal Moeilijk te plaatsen Afleiding dubbel/ trippel
Herkenbaar glaswerk
24
Tarwe Bier Witbier NL/ Belgie/ Duitsland Gerstemout/ Tarwemout
Citroen??
25
Spontaan Gistende bieren
Zennevallei Lambiek Geuze Fruitbieren
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.