Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
1
Hygiëne 2
2
Wat betekend hygiëne ook al weer?
3
Welke 3 soorten hygiëne hebben we vorige week over gesproken?
1. 2. 3.
4
Hoe noemen het ontvellen van een tomaat?
5
Noem 3 voorbeelden van persoonlijke hygiëne
1. 2. 3.
7
Wat betekend hygiëne ook al weer?
Gezondheidsleer
8
Welke 3 soorten hygiëne hebben we vorige week over gesproken?
1. Persoonlijke hygiëne 2. Bedrijfshygiëne 3. Levensmiddelen hygiëne
9
Hoe noemen het ontvellen van een tomaat?
10
Noem 3 voorbeelden van persoonlijke hygiëne
Schone handen Schone nagels Verzorgd gebit Haar, baard & snor verzorgd Schone bril Neutrale lichaamsgeur Smetteloze bedrijfskleding Gepoetste schoenen Ringen, armbanden, piercing & horloges af Schone pleister
11
Hygiëne 2 Bedrijfshygiëne
12
Waar denk je aan bij bedrijfshygiëne?
Afwassen Opruimen bedrijfsruimten Schoonmaken bedrijfsruimten Omgaan met afval
13
Waarom belangrijk????? Veiligheid!!!!!!
14
Levensomstandigheden micro organismen
Vocht Zuurstof temperatuur
15
Hoe snel vermenigvuldigen Micro organismen??
Verdubbelen ieder half uur!! Tijd Micro organismen 12.00 uur 2 12.30 4 16.00 512 18.00 8192 20.00 131072 22.00
16
Goede micro organismen
17
V.W.A.
18
Waar dachten we ook alweer aan bij bedrijfshygiëne?
Afwassen Opruimen bedrijfsruimten Schoonmaken bedrijfsruimten Omgaan met afval
19
Schoonmaken Reinigen Desinfecteren Verwijderen van product resten
Doden van micro organismen Veel in aanraking met producten en grondstoffen
20
Waarop letten bij afwassen?
Voorspoelen ( afspoelen ) Schoon en heet sopje Schone borstel/ spons Schone droogdoek
21
In de afwasmachine Soort was Temperatuur Waarom? Voorspoelen 35 C
Etensresten verwijderen Afwassen 60 C Lossen de vetten op Naspoelen 95 C Droogt het vanzelf
22
Opruimen en schoonmaken van de bedrijfsruimte
Stofzuigen Dweilen Ramen lappen Tafels schoonmaken Vuilnisbak legen Toilet schoonmaken
23
Schoonmaakmiddelen Welke schoonmaak middelen ken je?
24
Waar moet je op letten bij het gebruik van schoonmaakmiddelen
Hoeveelheid Waar is het voor Veiligheid Etiket
25
Hoe zorg je ervoor dat er altijd goed wordt schoongemaakt?
Reinigingsplan/ schoonmaakrooster
26
Hulpmiddelen
27
Veiligheid
28
Etiketten
29
Start quizzzzz
30
Vraag.1 Schone kleding valt onder bedrijfshygiëne? A. Juist B. Onjuist
31
Vraag 2. Het in blokjes snijden van bv aardappel noemen we in vaktermen: A. Bloknoise B. Brunoise C. Brunjes
32
Vraag 3. Muizen en gisten vallen beide onder de micro organismen
A. Juist B. Onjuist
33
Vraag 4. Welk macro organisme zorgt voor het witte randje op brie?
A. Schimmel B. Gist C. Geen van beide
34
Vraag 5. Hoe noemt men het beetgaar koken van groenten?
36
Vraag.1 Schone kleding valt onder bedrijfshygiëne? A. Juist B. Onjuist
37
Vraag 2. Het in blokjes snijden van bv aardappel noemen we in vaktermen: A. Bloknoise B. Brunoise C. Brunjes
38
Vraag 3. Muizen en gisten vallen beide onder de micro organismen
A. Juist B. Onjuist
39
Vraag 4. Welk macro organisme zorgt voor het witte randje op brie?
A. Schimmel B. Gist C. Geen van beide
40
Vraag 5. Hoe noemt men het beetgaar koken van groenten? Blancheren!!!!
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.