De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Keuze-opdracht 1-5 hoe werken fagocyten

Verwante presentaties


Presentatie over: "Keuze-opdracht 1-5 hoe werken fagocyten"— Transcript van de presentatie:

1 Keuze-opdracht 1-5 hoe werken fagocyten
A: In en tussen het weefsel. B: Op plekken waar pathogenen(ziekteverwekkers) binnendringen. Zoals: de huid(de dendritische cellen die daar zitten worden langerhanscellen genoemd) en slijmvliezen. C: Schadelijke vreemde deeltjes, bacteriën en dode of stervende cellen opruimen. D: mhc II

2 e) Fagocyten zijn types witte bloedcellen
e) Fagocyten zijn types witte bloedcellen. Fagocyten zijn cruciaal in ons lichaam. Deze cellen gaan namelijk de strijd aan tegen infecties, en onbekende bacteriën. Verder verwijderen ze stervende en dode cellen op. Je zou ze dus de reinigers van ons lichaam kunnen noemen. Als er dus een ziekteverwekker in je lichaam is gekomen, omsluit de fagocyt de bacterie/virus. Als de fagocyt deze heeft opgenomen, ‘presenteert’ hij het aan de andere witte bloedcellen, zodat deze makkelijk herkenbaar is. Het probleem met het HIV virus is, is dat dit proces nooit daadwerkelijk plaatsvindt. Dit virus wordt om de een of andere reden niet herkend door de fagocyten, waardoor het lichaam het HIV virus dus niet als een bedreiging. Hierdoor kan het HIV virus zich uitbreiden, zonder dat je lichaam het door heeft, en er dus niks aan kunt doen.

3 f) Organellen, zijn eigenlijk de organen van een cel
f) Organellen, zijn eigenlijk de organen van een cel. Voorbeelden hiervan zijn het endoplasmatisch reticulum, ribosomen, de celkern, etc. Elk van deze organen heeft zijn eigen taak, of het nou is voor de regeling van de cel, of de bescherming ervan. Hierbij gaan de MHC-II ook wel de receptoren genoemd (hierin komen de stukjes ziekteverwekking terecht voor het herkennen van het virus). Een zogenaamde B-Cel wordt gebruikt om het tegenvirus tegen te gaan, deze maakt de antilichamen zodat de ziekteverwekker wordt gepresenteerd aan de andere cellen zodat je er sneller imuun tegen gat worden, en dat je lichaam het virus dus sneller herkend.

4 g) De Kern van de bacterie wordt getoond aan de andere witte bloedcellen, waardoor deze indringer snel kan worden kapotgemaakt, en dus verwijdered wordt uit het lichaam. Hierdoor wordt je niet ziek, en sneller imuum. h) Deze stukken van de bacterie, zijn immens klein. Je moet je voorstellen hoe groot de bacterie zelf al is. En dan ook nog een stuk van deze bacterie. Deze kern is 10^-9 meter groot.


Download ppt "Keuze-opdracht 1-5 hoe werken fagocyten"

Verwante presentaties


Ads door Google