De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door Mel Kahraman 11 december 2014

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door Mel Kahraman 11 december 2014"— Transcript van de presentatie:

1 Door Mel Kahraman 11 december 2014
Het Paard. Door Mel Kahraman 11 december 2014

2 Waar komt het paard vandaan?
Ongeveer 50 miljoen jaar geleden leefde er een soort van paarden. Dit paard was ongeveer 50 cm groot. De tenen gingen weg en er kwamen hoeven voor in de plaats. Het gebit veranderde omdat ze ander voedsel moesten eten en het paard groeide. De ontwikkeling van het paard begon in Noord-Amerika. Vanuit daar zijn er een heleboel paarden naar Europa en Azië getrokken. In Noord-Amerika zijn de paarden na de laatste ijstijd uitgestorven. Toen had je alleen nog de paarden die in Europa en Azië leefden. De paarden in Noord-Amerika zijn waarschijnlijk uitgestorven, omdat de eerste mensen in Amerika kwamen wonen(indianen). De paarden die nu in Amerika leven zijn door de Spanjaarden ingevoerd nadat ze Amerika hadden ontdekt. In europa stierven ook veel van de paarden uit. De jagers doden de paarden en gebruikten hun vlees en huiden. Bijna alle soorten waren uitgestorven, alleen het przewalskipaard en de tarpan bleven over. Alle rassen van nu stammen van die 2 rassen af. De tarpan is nu helaas uitgestorven. Het prezwalskipaard bestaat nog.  

3 Dit is een Tarpan. Dit is een Prezwalski-paard.

4 Soorten paarden Ook al zijn er geen officiële maatstaven voor het verschil tussen een paard en een pony, wereldwijd wordt aangehouden dat een paardachtige waarvan de schofthoogte lager dan 147 cm is,een pony genoemd wordt. Schofthoogte.

5 Enkele soorten zijn; Ardenner+/ kg. Boulonnais+/-1000 kg Brabander +/-1100 kg Breton+/-900 kg Jutlander+/-900 kg Percheron+/-1000 kg Fjord +/-550 kg Tinker +/-650 kg

6 1. Een Ardenner 4. Een Breton

7 4. Een Fjord 8. Een Tinker

8 Voeding. Een paard is een planteneter.
Hij eet gras, hooi, haver, brokken, stro en af en toe wel eens een appeltje of wortel of een ander soort fruit. Als je een paard eten wil geven, doe je dat door je hand plat te leggen en het paard het rustig te laten opeten zodat hij je vingers er per ongeluk niet afbijt. Soms zien ze die aan voor een wortel. In de wei neemt een paard het gras met zijn lippen beet. Een paard drinkt veel. Gemiddeld zo'n 30 tot 50 liter water per dag. Veel mensen geven paarden ook suikerklontjes, maar dat is helemaal niet goed voor ze! hoe lekker paarden het ook vinden het is heel slecht voor hun tanden, dus geef geen suikerklontjes!! Paarden hebben een heel lang maag-darmstelsel. Een koe heeft dat ook en andere graseters omdat gras taai is en hoewel ze goed kauwen, een lange weg heeft het wel nodig.

9 Vragen voor de klas; 1)Wat is het verschil tussen een paard en een pony? 2)Waarmee maak je de hoeven schoon? 3)Hoe zwaar is Rhana? (Rhana is een fjordpony)

10 Wat ik laat zien is; Een zadel Paardrijkleding (broek, cap, laarzen)
Pony/Paard (tijdens de excursie op de manege)


Download ppt "Door Mel Kahraman 11 december 2014"

Verwante presentaties


Ads door Google