Download de presentatie
GepubliceerdGabriël Boer Laatst gewijzigd meer dan 10 jaar geleden
1
PRESENTATIE CATERING FOOD EN DRANK
Grevenbicht, juni 2014 versie 01 Juni 2014 Catering OLS 2014
2
INTRODUCTIE CATERING Juni 2014 Catering OLS 2014
3
Inleiding Introductie catering Werkwijze drank Werkwijze food
Omgang met gasten Omgang met elkaar tijdens OLS Algemene tips Juni 2014 Catering OLS 2014
4
Introductie catering Ron Demandt Piet Scheepers Ciska de Zwart
Franc Peerebooms Rik van Didden Bart Pepels Peter van Didden Marie-José van Pey Gène Savelkoul Voorzitter Vice-voorzitter Secretaris Leiding drank Leiding food Kwaliteitscontrole Juni 2014 Catering OLS 2014
5
Wat aantallen 10.000 hamburgers 26.000 frikandellen 6.500 kroketten
6.500 bamischijven 5.000 slaatjes 7.000 bierknekkers 3.600 kg friet ijsjes broodjes 500 hectoliter bier (1000 vaten, lekkere pilsjes) flessen fris ( glaasjes fris) bekers koffie Circa 500 lunchpakketten Circa 2000 vrijwilligers Juni 2014 Catering OLS 2014
6
WERKWIJZE Catering Food/Drank
Juni 2014 Catering OLS 2014
7
Werkwijze Catering Ons doel Zoveel mogelijk drank verkopen
Goede kwaliteit bier en fris Perfecte service klant Eerlijke schutterskost Veilig voedsel Goed werkend teams Juiste sturing en coördinatie Juni 2014 Catering OLS 2014
8
Werkwijze drank Hoe gaan we dat bereiken? Algemene Leiding
Leveranciers Logistiek Algemene Leiding Catering OLS Terreinen Personeel Evenementen Coördinator Biertent tapteams Coördinatoren Beerstreet Biergarten Tribunes tribuneteam Smeetscorner Juni 2014 Catering OLS 2014
9
Algemene leiding catering
Werkwijze drank Hoe gaan we dat bereiken? -vervolg- Algemene leiding catering Ron en Piet Leiding drank Rik en Franc Rik Franc 1 coördinator Biergarten 2 coördinatoren Beerstreet 1 coördinator Biertent 1 coördinator Smeets Corner Samenwerking Food 6 tapteam 2*7 tapteam 10 tapteam 6 tapteam 2 bevoorrading 4 bevoorrading 3 bevoorrading 2 bevoorrading Juni 2014 Catering OLS 2014
10
Tapteam Hoe gaan we dat bereiken? -vervolg-
Tapper (1) Afschuimer (1) Fris-schenker (1-2) Tussenbuffet (1–3) Spoeler Glazenophaler (1-3) Ober (0-3) (apart buffet) Inruimers 1-3 (dag ervoor) Poetsers 1-6 per locatie (dag zelf) Opruimers 1-3 (dag erna) Juni 2014 Catering OLS 2014
11
Werkwijze food Hoe gaan we dat bereiken? Algemene Leiding Catering OLS
Leveranciers Logistiek Algemene Leiding Catering OLS Terreinen Personeel Evenementen Coördinator Eettent Coördinatoren Keuken Friture Biergarten Overige Tribune Uitgifte units Warme / koude Unit 1 en 2 Barbeque Kenjerdorp + vlaaicorner Drank en food Juni 2014 Catering OLS 2014
12
Uitgifte-unit eettent
Unitleider Bereider / uitgever Verkoper Schoonmaker Juni 2014 Catering OLS 2014
13
Werkwijze Food Bereiding in keuken met uitgifte units
Keuken is verdeeld in koude en warme kant Gescheiden personeel gedeelte Uitgifte units 10 personen verdeeld in bereiders en verkopers (plus schoonmaken) Koffie, thee, soep, ABM bakken, koelkast, Voorbuffet Centrale plekken voor mayo, ketchup, mosterd (test Kinjer OLS) Juni 2014 Catering OLS 2014
14
Werkwijze Friet Uitgifte principe (voorbuffet)
Top dagen 2 units in gebruik Friet, 3 snacks (frikandel, kroket, bami) 2 tenten met afzuiging boven friet 12 personen in 1 unit (bereiders en uitgevers) 5 friteuses 22 liter voor friet 1 dubbele friteuse 10 liter voor snacks (frikandel) 2 enkele friteuses 10 liter voor snacks ABM bakken voor snacks Juni 2014 Catering OLS 2014
15
Tribune, Tent 11, Specials Tribune catering (circa 1000 personen)
Volledige verzorging op tribune Drank 6 eetmomenten Tent 11 Verzorging van juryleden en federatie medewerkers vanuit een aparte kantine Biergarten Bierknekker, broodje shoarma, spek en ei op bakplaten Juni 2014 Catering OLS 2014
16
Catering Goed weer Leuke sfeer, ook tijdens het werk
Goede, vlotte bediening Lekker en veilig eten en drinken Dus, zonder vervelende nasleep Dat ligt helemaal in de handen van onze OLS-vrijwilligers! Juni 2014 Catering OLS 2014
17
Catering Iedereen vervult zijn taak netjes
Hoe gaan we met elkaar om? Iedereen vervult zijn taak netjes Coördinator stimuleert en controleert Hét aanspreekpunt bij problemen Leiding beslist, stuurt en communiceert ook … Je helpt elkaar en spreekt elkaar aan Iedereen wil plezier, dat straal je uit Juni 2014 Catering OLS 2014
18
Catering Algemene tips / regels Begin uitgerust aan je klus
Je badge geeft aan waar je wanneer moet zijn Geen alcohol nuttigen tijdens werkzaamheden Zoveel mogelijk als team gaan pauzeren in personeelstent Badge op betekent vrije consumptie (geen alcohol) We ruimen als team alles op Als er nog iets wijzigt krijg je persoonlijk bericht Juni 2014 Catering OLS 2014
19
Werkwijze drank Algemene tips / regels -vervolg-
Eten en drinken in “personeelskantine” Niet roken op werkplek Geen mobiele telefoon gebruiken Werk hygiënisch en schoon Je eigen “TOKO” schoon houden Vriendelijk en rustig blijven Bij drukte je niet gek laten maken Juni 2014 Catering OLS 2014
20
Werkwijze drank Wees flexibel Let op inname van bonnen
Algemene tips / regels -vervolg- Wees flexibel Let op inname van bonnen Alleen bonnen in ontvangst nemen Je bent het “Visitekaartje” O.L.S. Bij vragen of problemen altijd unit leiding inschakelen Juni 2014 Catering OLS 2014
21
Hygiëne en controle Er is een Hygiëne plan geschreven Ingangscontrole
Temperatuur en tijdsregistratie Toilet controle Controle op: Inname bonnen Restproducten Gratis producten Juni 2014 Catering OLS 2014
22
Verantwoordelijk drankgebruik
Voorkomen van Alcoholmisbruik Instructie verantwoordelijk drankgebruik Instructie naar leidinggevende en coördinatoren zichtbaar maken van minimum leeftijd Geen alcohol aan jongeren dan 18 jaar Juni 2014 Catering OLS 2014
23
Verantwoordelijk drankgebruik -vervolg-
Polsbandjes voor ouderen (plus 18 Jaar) op evenementen dagen uitgereikt bij entree Op andere dagen zal bezetting bussenbuffet bij twijfelgevallen de mogelijk krijgen om alcohol te weren en personen naar aangewezen plaatsen te sturen voor leeftijd-check waarna bandje uitgereikt wordt Juni 2014 Catering OLS 2014
24
VRAGEN Juni 2014 Catering OLS 2014
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.