De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

3 terugkomende trends en hoe worden deze toegepast?

Verwante presentaties


Presentatie over: "3 terugkomende trends en hoe worden deze toegepast?"— Transcript van de presentatie:

1 3 terugkomende trends en hoe worden deze toegepast?
NOS Journaal van uur 3 terugkomende trends en hoe worden deze toegepast?

2 3 verschillende trends:
1. Beeld 2. Geluid 3. ‘Script’

3 Beeld Opzet decor Kleur gebruik Manier van filmen Decor Kleuren
De presentator staat altijd achter hetzelfde desk met daarachter een scherm. Links van hem staat het scherm met de weerman of weervrouw. Kleur gebruik De standaard kleuren die ook altijd terug komen zijn rood en blauw. Je ziet ze in het logo en in het decor terug. Manier van filmen Er wordt altijd vanuit dezelfde hoeken gefilmd en daarnaast zijn het begin en het eind ook altijd dezelfde shots. Decor Kleuren - Filmen

4 Voorbeelden

5 - Stemmen Muziek Geluid
Er zijn een aantal vaste mensen bij het nieuws. Dit geldt zowel voor het presenteren van het nieuws als voor het presenteren van het weer. Muziek De start van het nieuws begint en eindigd altijd met dezelfde intro. De muziek en het geluid is herkenbaar en elke aflevering hetzelfde.

6 Script Opening en afsluiting Volgorde nieuws Weer
Elke aflevering begint met een soortgelijke intro en korte samenvatting van het nieuws. Dit eindigt ook altijd hetzelfde met afsluitende woorden en een aankondiging van het volgende journaal. Volgorde nieuws Er zit een structuur in de volgorde van het nieuws. In het begin komen internationale onderwerpen voorbij en op het einde nationale onderwerpen. Een item van nieuws dat dicht bij ons staat krijgt meer minuten. Weer Het weer wordt altijd op dezelfde momenten in de uitzending gepresenteerd. Ook wordt het weer altijd op dezelfde manier en volgorde gepresenteerd.

7 Voorbeeld In het onderstaande filmpje kan je de voorbeelden van de trends bekijken.


Download ppt "3 terugkomende trends en hoe worden deze toegepast?"

Verwante presentaties


Ads door Google