De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thema 2. Voeding en vertering.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thema 2. Voeding en vertering."— Transcript van de presentatie:

1 Thema 2. Voeding en vertering.
Dit thema bestaat uit de volgende basisstoffen: 1. Voedingsmiddelen en voedingsstoffen. 2. Gezonde voeding. 3. Hoeveel moet je eten en drinken?. 4. Aantonen van zetmaal en glucose. 5. Eerlijk zullen we alles delen. 6. Het verteringsstelsel. 7. Het gebit. 8. De organen voor vertering. Extra basisstof; 9. Houd je voedsel goed? 10. De werking van speeksel. 11. Voeding en vertering bij zoogdieren. Verrijkingsstof: 1. Wat eet je van een dier? 2. Vegetariërs. 3. Het verteringsstelsel van een koe. 4. Wat kan er verkeerd gaan? 5. leren en werken. 6. Ideeén voor een onderzoek 7. Werken met de computer.

2 2 1 5 3 4 Basisstof 2. gezonde voeding. De maaltijdschijf
Gezonde voeding is nodig voor een goede gezondheid. Goede voeding begint bij goede maaltijden. De maaltijdschijf helpt bij het maken van een goede keuze. 1. Dit vak levert vooral: - 2. Dit vak levert vooral: - 2 1 5. Dit vak levert vooral: - 3. Dit vak levert vooral: - 5 3 4 4. Dit vak levert vooral: -

3 Thema 3. Hoeveel moet je eten en drinken?
Quetelet-index

4 Thema 6. Het verteringsstelsel van de mens
Het spijsverteringsstelsel Spijverstering Spijsverteringsstelsel van de mens

5 Het verteringsstelsel van de mens Een torso van de vrouw.
Spijsverteringsorganen

6 Het verteringsstelsel van de mens
Een torso van de vrouw. Hier zijn steeds meer organen verwijderd.

7 Het verteringsstelsel van de mens Een torso van de vrouw.
Hier zijn steeds meer organen verwijderd. Verteringsstelsel combineren Kruiswoordpuzzel Voeding en vertering

8 Thema 7. Het gebit. De kies. De bouw van een tand Buitenaanzicht

9 Tandformule van de mens
Bovenkaak Tandformule van de mens Bovenkaak Linker Kaak- helften Rechter Kaak- helften Linker Kaak- helften Onderkaak Onderkaak

10 Caries (tandbederf)

11 Thema 8. De organen voor de vertering. Lengtedoorsnede Hoofd
Smaakzintuig de tong

12 De dunne darm De maag Midas Dekker Peristaltische beweging darm
Vertering Glocose Vertering Vetten

13 Kaak van een vleeseter(hond)
Extra Basisstof 11. Voeding en vertering bij zoogdieren Kaak van een vleeseter(hond) Bovenkaak Rechter Kaak- helften Linker Kaak- helften Onderkaak De kaken van roofdieren Gebit vleeseter Nerts

14 Lengtedoorsnede van een snijtand van een knaagdier
Gebit knaagdier Cavia

15 Spijsverteringstelsel Koe

16 Spijsverteringsstelsels


Download ppt "Thema 2. Voeding en vertering."

Verwante presentaties


Ads door Google