De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Woordvolgorde met woorden van tijd

Verwante presentaties


Presentatie over: "Woordvolgorde met woorden van tijd"— Transcript van de presentatie:

1 Woordvolgorde met woorden van tijd
Grammar Chapter 2 – G4 Woordvolgorde met woorden van tijd

2 Woordvolgorde met woorden van tijd
De volgende woorden noemen we woorden van tijd: Always Ever Never Sometimes Seldom Often Usually Rarely Deze woorden komen op een vaste plaats te staan in de Engelse zin. Dat gaat als volgt:

3 Woordvolgorde met woorden van tijd
Als er maar 1 werkwoord in de zin staat en dit is niet een vorm van to be, dan: Komt het woord van tijd (=always, never etc.) voor dit ww te staan. Dus: My father never comes late for his work. My pupils always do their homework. I sometimes oversleep in the morning. A judge seldom makes mistakes.

4 Woordvolgorde met woorden van tijd
Als er maar 1 werkwoord in de zin staat en dit is een vorm van to be (am, is ,are, was, were), dan komt het woord van tijd achter de vorm van to be te staan. Dus: The teachers in my school are seldom wrong. I am always happy when I can go on holiday. The politicians were sometimes up late. My mother is never ill.

5 Woordvolgorde met woorden van tijd
Als er meer werkwoorden in de zin staan, dan komt het woord van tijd altijd achter het eerste werkwoord te staan. Dus: I have often been to Scotland. The students have never complained about their homework. You should always watch where you are going. Have you ever heard of this? The pupils will never be able to learn all this in such a short time.

6 Opdrachten Zoek een Engelse tekst/teksten waarin je de grammatica van de woorden van tijd terug vindt. Onderstreep/markeer van ieder woord van tijd een voorbeeld zin. Onderstreep zowel voorbeelden van 1 ww in de zin (met en zonder een vorm van to be) als van 2 ww in de zin. Bewaar deze tekst/teksten in je porfolio. Maak opdracht G4 blz 46 in je WB.


Download ppt "Woordvolgorde met woorden van tijd"

Verwante presentaties


Ads door Google