De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Human Ambience Van mensenkennis naar een begrijpende omgeving.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Human Ambience Van mensenkennis naar een begrijpende omgeving."— Transcript van de presentatie:

1 Human Ambience Van mensenkennis naar een begrijpende omgeving

2 Voor Wie? wie een brede interesse heeft in alles wat met mensen te maken heeft wie meer te weten wil komen over hoe mensen in medisch, psychologisch, en sociaal opzicht functioneren wie wil nadenken over en bijdragen aan maatschappelijke thema’s zoals voorkomen van ziekte hoe mensen een menselijke omgeving te bieden zorg voor ouderen omgaan met criminaliteit

3 De Ingredienten modelleren sociaal biomedischpsychologisch

4 Integratie modelleren sociaal biomedischpsychologisch

5 Integratie modelleren sociaal biomedischpsychologisch

6 Integratie Human Ambience

7 Human Ambience: Menselijke Omgeving Menselijke omgeving: omgeving van de mens wordt zelf menselijk De omgeving begrijpt het functioneren van de mens en kan daardoor goede zorg en ondersteuning geven.

8 Mensenkennis als Startpunt Allereerst moet je zelf goed weten hoe mensen functioneren in biomedisch psychologisch sociaal opzicht. Daarom bestaat 60% van de opleiding uit vakken op deze gebieden.

9 Mensenkennis in Omgeving Het gaat erom zo goed te weten hoe mensen functioneren dat je deze kennis ook in hulpmiddelen in de omgeving kunt verwerken. Daardoor krijgt de omgeving zelf mensenkennis en kan daarmee mensen begrijpen. Dit leer je in uitgebreide modelleeronderdelen en projecten die er in elk jaar zijn. En er zijn een aantal hulpvakken die je bijvoorbeeld laten zien hoe je computers en wiskunde kunt gebruiken.

10 Geen Dronken Bestuurders Toyota ontwikkelt een auto die registreert of de bestuurder teveel gedronken heeft. Sensors in het stuur meten het zweet aan de handen, een camera houdt de blikrichting en oogbewegingen in de gaten, en het rijgedrag wordt geanalyseerd. Als de bestuurder dronken blijkt te zijn, kan de auto vaart minderen of helemaal stoppen.

11 Luisterende en Begrijpende Camera’s Aan beveiligingscamera’s worden microfoons toegevoegd die onderscheid kunnen maken tussen gewoon geluid en serieuze dreigingen. Wie te maken krijgt met angst of agressie gaat bijvoorbeeld hoger praten. Dit geluid wordt met kennis van zaken geanalyseerd. In de meldkamer kan dan worden ingeschat of de politie op pad moet worden gestuurd.

12 In het MyHeart project, onder leiding van Philips, wordt gewerkt aan methoden waarmee chronische hart- en vaatziekten tegengegaan kunnen worden. Er zijn sensoren ontwikkeld die vitale lichaamsfuncties kunnen meten. Deze sensoren worden bijvoorbeeld verwerkt in de onderkleding. De gemeten data worden vervolgens geanalyseerd en teruggekoppeld naar patiënten en doktoren, zodat die maatregelen kunnen treffen. Dagelijkse Zorg voor je Gezondheid


Download ppt "Human Ambience Van mensenkennis naar een begrijpende omgeving."

Verwante presentaties


Ads door Google