Download de presentatie
1
2 Het lekkere van alcohol
2
Ethanol = C2H5OH Kan op 2 manieren bereid :
De enzymatische vergisting van suikers door gisten Additie van water aan etheen Etheen is een van de belangrijkste producten van petrochemische industrie + H2O C2H5OH
3
gisten Eencellige schimmel: Voor bereiding
wijn en bier Brood Hierbij ontstaat alcohol max. 12% , bij druivensap 15% stopt doordat gistcellen doodgaan Pils : vergisting van gerstemout 7,5% Trappist extra suikers toegevoegd hoger alcoholpercentage 8%,11,3%
4
Sterke drank alcoholpercentage wordt verhoogd door toevoeging van gedestilleerde alcohol Vb. sherry 16-18% Vb. port Destillatieproducten Wijn Cognac Vergist graan jenever Aardappelschillen wodka vergistte
5
practicum Bereiding ethanol met appelsap 3 weken gisten bij 25 ◦C
50 g suiker 250 ml water 250 ml applesap Bakkersgist ( mespunt) Erlenmeyer 1000ml Waterslot waarom geen lucht? Rasp appel Mortier suiker fijnmalen Aardappelschilmesje 3 weken gisten bij 25 ◦C
6
Destillatie van alcohol
Over 3 weken Verslag in portofolio
7
Verslag destillatie verslag
1 hoeveel alcohol zit er in mijn appelwijn? 2. hoe komen we daar achter? meten via destillatie alcohol verdamp bij ...., water bij uitwerking van proef: destillatie van appelwijn hiervoor : benodigdheden werkwijze: wat heb ik gedaan ( o.a. kooksteentjes ) eventueel foto destillatieapparaat resultaat vb 11ml alcohol op 200 ml appelsap conclusie alcoholpercentage is: succes!
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.