De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

MEDMEC01 Elske Revelman de Vries Mail:

Verwante presentaties


Presentatie over: "MEDMEC01 Elske Revelman de Vries Mail:"— Transcript van de presentatie:

1 MEDMEC01 Elske Revelman de Vries Mail: revee@hro.nl
Het creatieve proces Les 7

2 Weekoverzicht Les week Onderwerpen
Voorbereiding voor volgende bijeenkomst 1 Kennismaking met creativiteit en het creatieve proces, divergeren en convergeren (hoorcollege) Toelichting op de module en de opdrachten (in de les) Start vooronderzoek (in de les) Bestuderen modulewijzer Aanschaffen en gebruik (digitale) Dummy Verzamelen van 30 pictogrammen en 10 gebruiksaanwijzingen. Neem mee naar les 2! Aanschaffen boek Creativiteit. Hoe? Zo! 2 Werken aan het vooronderzoek. Presentatie over pictogrammen (optioneel docent). Gebruik dummy Afmaken vooronderzoek. Neem mee naar les 3. 3 Inleveren huiswerk vooronderzoek Trainen in een creatieve techniek toegepast op opdracht 3, de gebruiksaanwijzing (bijv. genereren van ideeën; longlist-shortlist, superhero) Begrippen convergeren en divergeren herhalen (bijv. met behulp van Mister Bean die divergente oplossingen heeft voor een convergent probleem) Gebruik Dummy 4 Trainen in een creatieve techniek toegepast op opdracht 3, de gebruiksaanwijzing (bijv. selectie van ideeën; A4 methode, abstractieladder) 5 Uitwerken van één idee voor je gebruiksaanwijzing. 6 Afronden gebruiksaanwijzing. Voorbereiden test! Let op neem alles mee! 7 Uitvoeren en testen in de les (let op verwerk resultaat in je vlieger). Maken van de vlieger (opdracht 4, reflectie). Verwerk de conclusies van je test in je gebruiksaanwijzing (opdracht 3). 8 Inlveren opdracht 3! Beoordelingsgesprek (toelichten dummy en opdracht 4, reflectie) 9 Voorbereiden herkansingsopdracht 10 Chaosweek

3 Deze les: Test en evaluatie opdracht 3 Pauze van 10 minuten
Werken aan je reflectie/vlieger en de dummy

4 Benodigdheden Test en evaluatie: Professionele gebruiksaanwijzing
Materiaal voor handeling Lijstje om evaluatievragen te noteren Camera

5 Testen van de handleiding
Werk in groepjes van vier, iedereen test 1 handleiding. 1 persoon test de handleiding van een ander in stilte De maker observeert de proefpersoon in stilte De maker verzint vier vragen naar aanleiding van de observaties Stel de vier vragen m.b.t. de handleiding. Trek conclusies en noteer deze De rest kijkt toe Kies met je team één handeling die je aan de gehele klas laat zien

6 Trek conclusies voor een verbetering van je gebruiksaanwijzing
Trek conclusies voor een verbetering van je gebruiksaanwijzing. Gebruik hiervoor je observatie en de antwoorden die je proefpersoon gegeven heeft op je evaluatievragen.

7 Beoordeling (geef telkens + of -)
• Wat valt je op aan de manier waarop informatie wordt over gedragen? • Is er gebruik gemaakt van reductie van beeld? Hoe? • Wat ontbreekt er nog aan de boodschap? • Welke oplossing is goed, welke niet, waarom? • Is er sprake van duidelijke leesrichting? • Hoe is de presentatie? Op papier of op product, past vormgeving bijsfeer product? • Is vormgeving consequent, één familie? • Welke technieken zijn gebruikt? Fotografie, tekeningen, natuurgetrouw, gereduceerd, losse plaatjes, stripverhaal, één prent? • Wat wordt er met kleur gedaan, waarom?

8 Pauze van 10 minuten

9 Kijk in de modulewijzer naar de reflectie, wat staat er precies?

10 Kijk in de modulewijzer naar de dummie, wat staat er precies?
Planning dummie Planning reflectie

11 Huiswerk – Gebruik Dummy (opdracht 1)
– Maken van de vlieger (opdracht 4, reflectie). – Verwerk zo mogelijk de conclusies van je test in je gebruiksaanwijzing (opdracht 3). • Week 8, donderdag 28/ : – Inleveren opdracht 2 en 3, vooronderzoek en je gebruiksaanwijzing! • Week 8 & 9: – Beoordelingsgesprek (toelichten dummy en opdracht 4, reflectie)


Download ppt "MEDMEC01 Elske Revelman de Vries Mail:"

Verwante presentaties


Ads door Google