De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De sitemap. Structuur? Ok, maar voor de rest……. S a a i !

Verwante presentaties


Presentatie over: "De sitemap. Structuur? Ok, maar voor de rest……. S a a i !"— Transcript van de presentatie:

1 De sitemap

2 Structuur? Ok, maar voor de rest……. S a a i !

3 Dus onze volgende uitdaging WEES CREATIEF!! Wat maakt jouw bedrijf/vereniging goed, bijzonder, uniek, onderscheidend…. en waar vind ik dat terug in de content (in de sitemap)!

4 Zie je sitemap als conceptvoorstel voor de content die het bedrijf aan kan bieden op de site! Gebruik je sitemap om content te bedenken die de site positief onderscheidt van anderen door –De usp’s van het bedrijf/de vereniging duidelijk naar voren te laten komen in de sitemap; –Te werken met triggers op de homepage! Zorg dat de bezoeker getriggerd wordt om je site in te gaan! Dit kan ook (al) een interactieve toepassing zijn! –Te zorgen dat de belangrijkste info bovenin staat, als hoofdlink (en niet als sublink onder een hoofdlink). –Andere ‘ingangen’ en ‘invalshoeken’ te vinden dan de meest voor de hand liggende!

5 Zorg ook dat… Er geen overlap is bij de (sub)links. Klopt het dat iedere sublink niet past onder een andere hoofdlink? Zo ja…wijzigen! Zorg dat alle links/buttons duidelijke titels hebben, zodat de bezoeker een zo goed mogelijk beeld krijgt van de inhoud ervan (dus geen hoofdlink met ‘info’).

6 De opdracht Maak samen met een klasgenoot een mindmap voor de content van jouw site en zijn/haar site(wees creatief, neem andere invalshoeken, kijk naar usp’s, gebruik juist die ook als ‘triggers’). Bedenk daarna een passende structuur (wees creatief en pak ook andere invalshoeken!) Werk niet samen met iemand die hetzelfde type dienst aanbied (dus niet 2 x basisschool of voetbalvereniging).

7 Feedbackronde Neem een invulformulier Geef in tweetallen feedback op het voorstel voor de homepage. 10 minuten per site!

8 Volgende week N.a.v. de oefening en feedback van vandaag: Pas je sitemap en je homepage aan en neem deze mee naar de les!

9 LesweekLesonderwerpOpdracht in de lesInleveren opdracht voor AVV 1 31 aug. 2009 Strategie: zender en ontvangersdoelen van een site-onderdeel Werk de strategie van een webconcept uit 2 7 sept. 2009 Strategie Structuur van een website op macro- niveau Indelingsprincipes Behandelen uitgewerkte strategie Start opdracht indelingsprincipes (sitemap maken) Opdracht 1. Uitgewerkte strategie inleveren. 3 14 sept. 2009 Structureren op pagina-niveau Opdracht uitwerken strategie en structuur op paginaniveau. Opdracht 2. Uitwerking van een sitemap inleveren. 4 21 sept. 2009 Structureren op pagina-niveau en Schrijfstijlen Oefening sitemap maken! Opdracht 3. Uitgewerkt voorstel t.a.v. de visuele en tekstuele structuur van een homepage of verdiepingspagina inleveren. 5 28 sept. 2009 Interactie Interactie! Tekststijlen! Peer beoordelingen homepage en sitemap Opdracht 3b: Aangepaste homepage en sitemap meenemen! 6 5 okt. 2009 Interactie!. Interactievoorstellen bespreken Schrijfstijlen Interactievoorstel (3 interacties die passen bij de site). 7 12 okt. 2009 Peer beoordelingen teksten Uitgewerkte verdiepingspagina inleveren (in tekst en beeld) 8 19 oktober Herfstrecess 9 26 okt. en 2 nov. Eindgesprekken Definitieve eindopdracht inleveren.


Download ppt "De sitemap. Structuur? Ok, maar voor de rest……. S a a i !"

Verwante presentaties


Ads door Google