Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdJoris Veenstra Laatst gewijzigd meer dan 10 jaar geleden
1
MICROBIOLOGIE - DEEL I - Prof. Dr. ir. J. Swings LES 6 « Biology of Microorganisms », 9de ed. (2000)
2
LES 6 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effect van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effect van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof
3
LES 6 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effect van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effekt van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof
7
LES 6 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effekt van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effect van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof
8
Effect van de temperatuur op de groeisnelheid Fig 5.12
9
Relatie temperatuur en groeinelheid Fig 5.13
10
LES 5 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effekt van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effekt van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof
11
Micro-organismen uit Antarctisch zee water Fig 5.14
12
Sneeuw algae Fig 5.15
13
LES 5 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effekt van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effekt van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof
14
Groei van hyperthermofielen in kokend water Fig 5.16
15
Groei van thermofiele cyanobacteriën in heetwater bronnen in Yellowstone National park Fig 5.17
21
LES 5 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effekt van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effekt van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof
22
De pH schaal Fig 5.18
23
LES 5 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effekt van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effekt van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof
24
Effekt van [Na + ] op de groei Fig 5.19
28
Structuur van compatibele stoffen in micro-organismen Fig 5.20
29
Structuur van compatibele stoffen in micro-organismen Fig 5.20
30
LES 5 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effekt van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effekt van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof
32
Aëroob, anaëroob,facultatief, micro-aërofiel Fig 5.21
33
Anaërobe kast Fig 5.22
36
Toxische vormen van zuurstof Fig 5.23
37
Catalase, peroxidase, superoxide dismutase Fig 5.24
38
Catalase test Fig 5.25
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.