De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

MICROBIOLOGIE - DEEL I - Prof. Dr. ir. J. Swings LES 6 « Biology of Microorganisms », 9de ed. (2000)

Verwante presentaties


Presentatie over: "MICROBIOLOGIE - DEEL I - Prof. Dr. ir. J. Swings LES 6 « Biology of Microorganisms », 9de ed. (2000)"— Transcript van de presentatie:

1 MICROBIOLOGIE - DEEL I - Prof. Dr. ir. J. Swings LES 6 « Biology of Microorganisms », 9de ed. (2000)

2 LES 6 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effect van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effect van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof

3 LES 6 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effect van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effekt van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof

4

5

6

7 LES 6 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effekt van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effect van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof

8 Effect van de temperatuur op de groeisnelheid Fig 5.12

9 Relatie temperatuur en groeinelheid Fig 5.13

10 LES 5 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effekt van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effekt van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof

11 Micro-organismen uit Antarctisch zee water Fig 5.14

12 Sneeuw algae Fig 5.15

13 LES 5 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effekt van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effekt van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof

14 Groei van hyperthermofielen in kokend water Fig 5.16

15 Groei van thermofiele cyanobacteriën in heetwater bronnen in Yellowstone National park Fig 5.17

16

17

18

19

20

21 LES 5 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effekt van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effekt van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof

22 De pH schaal Fig 5.18

23 LES 5 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effekt van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effekt van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof

24 Effekt van [Na + ] op de groei Fig 5.19

25

26

27

28 Structuur van compatibele stoffen in micro-organismen Fig 5.20

29 Structuur van compatibele stoffen in micro-organismen Fig 5.20

30 LES 5 HOOFDSTUK 5: Groei 5.6 Effekt van uitwendige faktoren op microbiële groei 5.7 Effekt van de temperatuur op de microbiële groei 5.8 Microbiële groei bij koude temperaturen 5.9 Microbiële groei bij hoge temperaturen 5.10 Zuurtegraad (pH) 5.11 Osmofiele effekten: beschikbaarheid van water 5.12 Zuurstof

31

32 Aëroob, anaëroob,facultatief, micro-aërofiel Fig 5.21

33 Anaërobe kast Fig 5.22

34

35

36 Toxische vormen van zuurstof Fig 5.23

37 Catalase, peroxidase, superoxide dismutase Fig 5.24

38 Catalase test Fig 5.25


Download ppt "MICROBIOLOGIE - DEEL I - Prof. Dr. ir. J. Swings LES 6 « Biology of Microorganisms », 9de ed. (2000)"

Verwante presentaties


Ads door Google