De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Politiek draait rond macht en die krijg je niet door er lief om te vragen!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Politiek draait rond macht en die krijg je niet door er lief om te vragen!"— Transcript van de presentatie:

1 Politiek draait rond macht en die krijg je niet door er lief om te vragen!

2 INHOUDSTAFEL Wie is Thomas Decreus? SHAME-Betoging Andere betogingen Verschil SHAME- en andere betogingen Democratie Auteur Bronnen Refereren Refereren

3 Thomas Decreus 27 jaar, indignado, SHAME-activist en politiek filosoof, was begin dit jaar een van de organisatoren van de SHAME-betoging tegen het politieke theater in de Wetstraat.

4 SHAME-BETOGING? Tegen de politieke spelletjes die politici speelden en zo de zaak eindeloos rekten. Voor burgerlijke ongehoorzaamheid. Machthebbers moeten voortdurend ter discussie gesteld worden.

5 Andere betogingen? Frietrevolutie Wereldrecord regeringsonderhandelen

6 Verschil SHAME- en andere betogingen Frietrevolutie en wereldrecord regeringsonderhandelen zijn ludieke acties, politici trekken het zich niet aan. Er gaat geen dreiging uit van protest in andere betogingen.

7 DEMOCRATIE Machthebbers moeten voortdurend ter discussie gesteld worden. Er moet plaats zijn voor contestatie. Voor burgerlijke ongehoorzaamheid! Een betoging mag af en toe de grens op zoeken van het legale.

8 Stijn Tormans Journalist voor het blad ‘Knack’ STIJN was een Vlaamse politieke eenmanspartij van Stijn Tormans. De partij deed mee aan de verkiezingen op 10 juni 2007 met enkel Tormans als rechtstreekse kandidaat voor de Senaat. STIJN was als journalistiek experiment opgezet door Stijn Tormans, om te ervaren hoe gemakkelijk of moeilijk het was om een politieke partij op te richten en deel te nemen aan verkiezingen.

9 BRONNEN KNACK MAGAZINE (Mediargus)

10 REFEREREN Knack magazine : pag.6 Politiek draait om macht en die krijg je niet door er lief om te vragen (16 november 2011)


Download ppt "Politiek draait rond macht en die krijg je niet door er lief om te vragen!"

Verwante presentaties


Ads door Google