De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De oorlog van vroeger en nu

Verwante presentaties


Presentatie over: "De oorlog van vroeger en nu"— Transcript van de presentatie:

1 De oorlog van vroeger en nu
Van de Romeinse tijd tot nu

2 De Romeinse tijd In de Romeinse tijd hadden ze alleen zwaarden en bogen. De boog is een wapen dat al 8000 tot 9000 jaar oud is. In die tijd jaagden ze er mee op dieren. Ze hadden ook stormrammen, ballistas, katapulten (noem je anders) en speren

3 De Middeleeuwen

4 Vroege Middeleeuwen In de vroege Middeleeuwen gebruikten ze (zelfgemaakte) bijlen en dolken (klein mesjes) en speren.

5 Hellebaard De hellebaard was heel goed tegen een vijandelijk pantser (schilden enz.). Het is een grote bedreiging voor cavalerie (mensen op een paard) de paarden hadden vaak ook pantser. Er zit ook een haak aan de achterkant om ruiters van hun paard te trekken of hun pantster te doorboren. Het werd vaak in de middeleeuwen gebruikt.

6 Belegeringswapens

7 De evenhoog Dit is de evenhoog. Die is bedoelt om over de muren van een vijandelijk kasteel te komen. Dan klimmen er mensen op en die veroveren (niet altijd) het kasteel of stad.

8 De Stormram De stormram is een van de oudste belegeringswapens die er is. Het is een houten (zware) boomstam met een ijzeren punt. Later werden ze effectiever en groter. Er werd een omhulsel omheen gebouwd en er werden meerdere boomstammen in een stormram geplaatst. De stormram werd aan een ketting gehangen. Met touwen werd de stormram omhoog getild. Als de mensen het touw los laten dan is er veel schade aan het ding dat ze aanvallen.

9 Een Trebuchet Een trebuchet is een soort katapult alleen werkt een trebuchet op gewicht. Er wordt een gewicht opgeheven en als dat wordt losgelaten wordt het gekatapulti-seert (een object).

10 De kruisboog De kruisboog is even anders dan een boog. Bij een kruisboog moet je op een knopje drukken en dan wordt het projectiel afgeschoten (meestal pijlen).


Download ppt "De oorlog van vroeger en nu"

Verwante presentaties


Ads door Google