Download de presentatie
1
VOEDING EN REUMA
2
DE VOLGENDE ONDERWERPEN KOMEN AAN BOD
WAT VERSTAAN WE ONDER GOEDE VOEDING DE SCHIJF VAN VIJF HOE BEPAALT MEN DE BEHOEFTE WELKE EISEN STELLEN WE AAN DE VOEDING BIJ GEWIJZIGDE OMSTANDIGHEDEN
3
DE SCHIJF VAN VIJF GROENTE EN FRUIT VLEES,VIS,MELK,EII OF VERVANGERS
GRAANPRODUCTEN,AARDAPPELEN,RIJST MINDER VERZADIGD VET VEILIG
4
BEHOEFTE: LEEFTIJD LENGTE/GEWICHT BMI GESLACHT
5
AANDOENINGEN DIE INVLOED HEBBEN OP VOEDINGSPATROON
OVERGEWICHT DIABETES NIERINSUFFIFICIENTIE ALLERGIE
6
OVERGEWICHT WANNEER MEN MEER EET DAN MEN NODIG HEEFT WORDT HET TEVEEL OMGEZET IN VETWEEFSEL EN WORDT MEN ZWAARDER.
7
DIABETES HET LICHAAM IS NIET IN STAAT DE SUIKERS (KOOLHYDRATEN) UIT UW VOEDING GOED TE VERWERKEN. VOEDINGSEISEN : + GOEDE VOEDING + REGELMAAT + ADVIES OP MAAT
8
ALLERGIE OF VOEDSELINTOLERANTIE
ER IS SPRAKE VAN VOEDSELINTOLERANTIE WANNEER MEN SNEL NA DE MAALTIJD KLACHTEN KRIJGT, BUIKPIJN, DIARREE BIJ ALLERGIE IS VAAK SPRAKE VAN ALLERLEI ANDERE VERSCHIJNSELEN, HUID, BENAUWDHEID ZWELLING
9
VOORKOMEN VAN ALLERGIE/INTOLERANTIE
VOLDOENDE VARIATIE IN DE VOEDING VERMIJDEN VAN VOEDINGSMIDDELEN DIE KLACHTEN GEVEN.
10
CONCLUSIE DE BASIS IS GEVARIEERDE GEZONDE VOEDING DAGELIJKS BEWEGEN
ER BESTAAN INDIVIDUELE VERSCHILLEN BIJ VRAGEN RAADPLEEG DE DIETIST
11
VRAGEN
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.