De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ontdekking en verovering

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ontdekking en verovering"— Transcript van de presentatie:

1 Ontdekking en verovering
Hoofdstuk 2 Ontdekking en verovering

2 2.1 Veranderingen in het Middellandse Zeegebied

3 A. Handel tussen Oost en West
Specerijen uit Azie Specerijen waren zeldzaam en gewild, ze werden gebruikt als smaakmaker, medicijn en conserveermiddel. Marco Polo was een van de eerste ontdekkingsreizigers. Hij trok 25 jaar door Azië. De handel verliep via de Arabieren.

4 Arabische handelaren vervoerden goederen uit Azië en Afrika naar de havens van de Middellandse zee. Daar kochten Italiaanse handelaren de goederen op en vervoerden ze naar de rest van Europa. Voor de specerijen in Europa verkocht werden waren ze “peperduur”.

5 De verovering van Constantinopel
Het Byzantijnse rijk werd steeds aangevallen door Ottomaanse turken. In 1453 viel de hoofdstad Constantinopel in handen van de Ottomanen. Door deze verovering viel de handel stil, Europeanen moesten nu een nieuwe weg naar Indië vinden.

6 B. Twee Grootmachten Eenheid in Spanje
Prinses Isabella van Castilie wist door een slimme list te trouwen met Ferdinand van Aragon. Na de dood van de broer van Isabella werden zij en haar man koningin en koning van? Ze wisten Castilie en Aragon bij elkaar te brengen door en gemeenschappelijke vijand: Het Islamitische sultanaat van Granada

7 Spanje stopt de Ottomanen
Tussen 1516 en 1574 veroveren de ottomanen bijna de gehele oost en zuidkust van de Middellandse zee. Spanje is inmiddels een machtig wereldrijk In 1571 verzamelen Spanje, Venetie en de paus een grote christelijke vloot. Zij weten de Ottomanen te verslaan. Bij welke slag?

8 Isabella en Ferdinand


Download ppt "Ontdekking en verovering"

Verwante presentaties


Ads door Google