De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Jaarvergadering 2008 Welkom. Het Thema van deze avond: De agrarische sector als leverancier van duurzame grondstoffen en energie. Het Thema van deze avond:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Jaarvergadering 2008 Welkom. Het Thema van deze avond: De agrarische sector als leverancier van duurzame grondstoffen en energie. Het Thema van deze avond:"— Transcript van de presentatie:

1 Jaarvergadering 2008 Welkom

2 Het Thema van deze avond: De agrarische sector als leverancier van duurzame grondstoffen en energie. Het Thema van deze avond: De agrarische sector als leverancier van duurzame grondstoffen en energie. Van Harte welkom: Leden van VIP, relaties, vertegenwoordigers gemeenten en provincie. Een speciaal woord van welkom voor de heren: Dick Vek van VTI Horst en Patrick Lemmens van Arvalis. De standhouders op onze mini beurs: AEH Power uit kessel E-Concern uit Heerlen Nefit Nederland Ruhl Installatietechniek Venlo.

3 18.00 uur: Buffet / Boerenmaaltijd 18.00 uur: Start rondleidingen op de paprika kwekerij van de fam. Litjens en uitleg over de WKK-installatie Een speciaal woord van dank aan Mark en Nicole Litjens waar wij vanavond te gast mogen zijn!!

4 Agenda: Jaarvergadering Innovatief Platteland 2008 A. 20.00 uur. Opening en beknopt jaaroverzicht. Joep Hermans Financiële aspecten: Jaarrekening en kas controle. Noud Albers Rondvraag B. 20.30 uur: Presentatie over het thema van de avond. Sprekers: Patrick Lemmens van Arvalis en Dick Lek van VTI Horst. C. 22.00 uur: Afsluiting en opening mini beurs. Gezellig samenzijn op de mini beurs onder het genot van een hapje en een drankje. De verschillende standhouder gaan daarbij graag met u in discussie over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

5 Lopende projecten 1 1. De Vakbeurs Detaf Duurzame Energietechnieken Agro Food sector. Productie en gebruik van duurzame grondstoffen en energie. 9-10-11 december 2008 de eerste editie in de hallen van Fresh Park te Venlo. 2. F.A.B Functionele Agro Biodiversiteit. Hoe houd ik mijn bouwland gezond en vruchtbaar. 12 agraríërs bijten de spits af in dit pilot project.

6 3. Stichting Mooiland Limburg. Regionale service organisatie voor plattelandsbeleving. Hét centrum voor Landbouw, Natuur en Milieu Educatie. Werkterrein rondom Horst en Venray. 4. Soortenrijk boeren. Biodiversiteit als agrarisch product. Diverse boeren ontwikkelen werkmethoden, inclusief het prijskaartje daarvoor. 5. De Energieboerderij Vierjarig project waarin de teelt van energiegewassen geoptimaliseerd wordt. Daardoor minder uitstoot CO2 en hoger energie rendement. Lopende projecten 2

7 Nieuw 5. Offerteboek groene diensten. Hoe zet je modulatiegelden weer terug in je bedrijfsvoering. Vip maakt daar een draaiboek voor, samen met MC Maas en Peel, De MarkeVenray en het Waterschap. 6. Terreinbeheer voor Energieteelt. Een service organisatie die gemeenten, terreinbeheerders en andere grondeigenaren helpt om hun landbouwareaal functioneel te gebruiken. 7. Nieuw Akkergoud. Zoektocht naar nieuwe multifunctionele gewassen. In samenwerking met potentiële afnemers en proefboerderij Vredepeel.

8 Actueel Opschaling van de Coöperatie voor Duurzame Regio. ( DRÉ) Een VIP initiatief. Eerste concrete project is in uitvoering. BAG. Brandstofpellets uit agrarische grondstoffen. Wat is er aan nevenstromen in de regio en wat kan er worden geteeld. Hoe maak je daar marktklare pellets van. En wie gaat die afnemen? Daar wordt hard aan gewerkt door 7 deelnemers. Financieel ondersteund door LNV. En technisch/financieel door het Energiecentrum Nederland te Petten.

9 Rondvraag. Graag uw aandacht voor de sprekers van de Avond, Patrick Lemmens, Arvalis Dick Vek, VTI Horst.


Download ppt "Jaarvergadering 2008 Welkom. Het Thema van deze avond: De agrarische sector als leverancier van duurzame grondstoffen en energie. Het Thema van deze avond:"

Verwante presentaties


Ads door Google