De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Conferentie van Potsdam

Verwante presentaties


Presentatie over: "Conferentie van Potsdam"— Transcript van de presentatie:

1 Conferentie van Potsdam

2 Conferentie van Potsdam
Waar? Cecilienhof te Potsdam nabij Berlijn Wanneer: 17 juli tot 2 augustus 1945.

3 Auto van Churchill Van links naar rechts Churchill Truman Stalin

4 Van links naar rechts Attlee Truman Stalin

5 Conferentie van Potsdam
Tijdens de conferentie had Truman terloops aan Stalin gemeld dat de V.S. de beschikking hadden over een 'nieuw machtig wapen'. Namens de V.S., Groot-Brittannië en China kreeg Japan een ultimatum om zich over te geven op straffe van een directe en totale vernietiging bij niet naleven (de a-bom werd niet genoemd) Japan (premier Suzuki) antwoordde dat Japan niet zou reageren (mokusatsu). Dit werd verkeerd geïnterpreteerd als een verklaring dat Japan niet zou voldoen aan het ultimatum. Suzuki's keuze voor dit begrip was meer ingegeven door de noodzaak het leger (dat tegen een onvoorwaardelijke overgave was) rustig te houden dan als een boodschap voor de geallieerden. Op 6 en 9 augustus 1945 werd een atoombom geworpen op Hiroshima en Nagasaki.

6 Conferentie van Potsdam
Duitsland zou worden bezet door de geallieerden.  Duitsland zou een democratische regering krijgen.  Duitsland en Oostenrijk zouden in vier delen worden verdeeld: een Amerikaans, Frans, Brits en Russisch deel. 

7 Conferentie van Potsdam - grenscorrecties

8 Conferentie van Potsdam
Demilitarisatie van Duitsland Denazificatie van Duitsland (vervolging van oorlogsmidadigers) Denazificatie van Duitsland Decentralisatie van Duitsland

9 Conferentie van Potsdam
Herstelbetalingen voor de S.U. uit haar bezettingszone 10% van de industriële capaciteit van de westerse zone, die niet niet nodig was voor een vredeseconomie, zou binnen twee jaar de S.U. gaan

10 Conferentie van Potsdam
De bevolking van Duitsland zou zoveel mogelijk op dezelfde wijze behandeld worden. Tijdens de bezetting zou Duitsland als een economische eenheid worden beschouwd.


Download ppt "Conferentie van Potsdam"

Verwante presentaties


Ads door Google