De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Trillingen en golven Sessie 7. Vragen voor vanmorgen? Wat stelt de k-vector voor? Als  maar dan in plaats Is n gekoppelde HO’s anders dan 2? Ja, transversaal.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Trillingen en golven Sessie 7. Vragen voor vanmorgen? Wat stelt de k-vector voor? Als  maar dan in plaats Is n gekoppelde HO’s anders dan 2? Ja, transversaal."— Transcript van de presentatie:

1 Trillingen en golven Sessie 7

2 Vragen voor vanmorgen? Wat stelt de k-vector voor? Als  maar dan in plaats Is n gekoppelde HO’s anders dan 2? Ja, transversaal en longitudinaal. Het wordt een golf! Hoe pak ik het Mathematica-prakticum vanmiddag aan? Vragen voor vanmiddag? Wat is een dispersierelatie?  (k) of k(  ) Wat is een normaaltrilling? Allemaal dezelfde  ; allemaal in fase Hoe werkt reflectie? N gekoppelde harmonische oscillatoren

3 Longitudinale oscillaties N=2: N>2:

4 Transversale oscillaties TransversaalLongitudinaal

5 De k-vector In het tijdsdomein herhaling na: Trillingstijd T [s] Inverse: Frequentie f of [Hz=s -1 ] maal 2  : Hoekfrequentie  [s -1 ] qm: energie In het plaatsdomein herhaling na: Golflengte [m] Inverse: Golfgetal  [kayser=cm -1 ] maal 2  : k-vector [m -1 ] qm: impuls

6 PO3: numeriek N gekoppelde oscillatoren Mathematica practicum, zie Blackboard: onder ‘cursusmateriaal/Mathematica’: PO3d_v6.nb N gekoppelde differentiaalvergelijkingen, met rand- en beginvoorwaarden hoofdthema’s: dispersierelatie, reflectie, en normaaltrillingen NB: pas op met inslingerverschijnselen (in het begin) en met reflecties (na een tijdje), vooral bij Gezamenlijk inleveren met maximaal 2 personen. Inleveren op papier. Inleverdeadline: dinsdag 3 maart voor het begin van het college.


Download ppt "Trillingen en golven Sessie 7. Vragen voor vanmorgen? Wat stelt de k-vector voor? Als  maar dan in plaats Is n gekoppelde HO’s anders dan 2? Ja, transversaal."

Verwante presentaties


Ads door Google