De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ACROGYM.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ACROGYM."— Transcript van de presentatie:

1 ACROGYM

2 Onze spreekbeurt gaat over onze hobby: ACROGYM
Wat is acrogym? Wat doe je tijdens een acrogym training? De wedstrijden bij acrogym. De niveaus bij acrogym. Wat doe je aan bij acrogym? Wat zijn tempodelen ? Wat zijn balansdelen ?

3 Wat is acrogym? Acrogym is de afkorting van acrobatische gymnastiek.
Je doet het niet individueel, het is een groepssport. Je kan het in duo of trio uitoefenen Het is een combinatie van dans, kracht, lenigheid, concentratie en spanning. Je hebt onderpartners en bovenpartners. Er zijn verschillende clubs (bv. wildgym) Het is een sport die niet veel voor komt.

4 Wat doe je tijdens een training?
Op een training oefen je alles voor een wedstrijd zodat je alle delen en danspasjes perfect kan. En als je nog geen wedstrijden hebt, dan oefen je een paar delen met je partner(s)

5 De wedstrijden bij acrogym
Voor een wedstrijd moet je een oefening (dans) uitvoeren met allerlei verplichte gymonderdelen Er moeten ook verplichte balans en tempo-delen in voorkomen Een wedstrijd gaat door op een vierkante gymvloer De oefening moet op een muziek zijn die niet minder of niet meer dan 2 min. 30 sec.mag duren en er mag niet veel tekst in voorkomen

6 De niveaus bij acrogym recrea  I 1 en 2 C senioren en junioren
B senioren en junioren A beloften A senioren en junioren (topsport-niveau)

7 Wat doe je aan bij acrogym?
Op de training: Een turnpak (met shortje boven) Een shortje met een topje er boven. Op de wedstrijden: - Allemaal hetzelfde turnpak zonder een shortje er boven! Bovenpartners mogen normaal geen shortje dragen (dat schuift soms voor de onderpartner(s) om de bovenpartner vast te kunnen houden) Je hebt turnpakjes met lange mouwen en met korte mouwen!

8 Dit is een pak met korte mouwen.
Dit is een vb. van een pak met lange mouwen.

9 Wat zijn tempodelen? Een tempodeel is een deel dat de bovenpartner hoog gegooid wordt, door verschillende soorten salto’s: bol, gestrekte, schroef en hoek-salto’s

10 Wat zijn balansdelen? Bij balans moet je elk deel van de dans 3 sec. houden. Zie filmpje

11 BEDANKT OM TE LUISTEREN !
Manouk en Luna


Download ppt "ACROGYM."

Verwante presentaties


Ads door Google